Marčevska Oaza wellnessa predstavlja razburljiv program za prebujanje uma, duha in telesa

7. 3. 2016 Promocijsko sporočilo

Na prireditvi sodeluje sedemnajst wellness in spa centrov, poliklinik in zdravstvenih ustanov, ki so pripravili posebne programe in ugodnosti, novost letošnjega dogodka pa je Dan odprtih vrat Parka narave Učka, ki bo obiskovalcem omogočil dan, poln aktivnosti, in inovativno spoznavanje najvišje kvarnerske gore.

Kombinacija edinstvene mešanice morske in gorske klime, odličnost v zdravstvenem turizmu ter 127-letni status kraljevskega zdravilišča so Opatiji omogočili, da se uveljavi kot ena ključnih wellness destinacij v regiji. Marca se obiskovalcem zaradi celomesečne prireditve »Oaza wellnessa«, na kateri predstavijo sodobno ponudbo številnih wellness in spa centrov, tradicionalne, moderne in eksotične zdravstvene storitve kot tudi številne aktivnosti, zasnovane s ciljem prebujanja uma, duha in telesa po dolgem »zimskem spancu«, ponuja priložnost, da preizkusijo opatijsko ponudbo.

Novost v programih je Dan odprtih vrat Parka narave Učka, ki bo potekal v soboto, 12. marca. Opatijska turistična skupnost bo v sodelovanju z JU »Park narave Učka«, Klubom za športno rekreacijo »Gorovo« in Planinskim društvom »Opatija« ter s podporo Zveze za športno rekreacijo »Šport za vse« in Skupnostjo športov PGŽ predstavila razburljivo mešanico izkušenj in doživetij, ki jih najvišja kvarnerska gora ponuja vsem, ki se upajo podati na njene strmine. Poleg vzpona na Učko iz Opatije, raziskovanja stez in slavnih znamenitosti, kot sta fontana Voda Jožefa II. in čudežna Vela draga, ter pohodništva ob strokovnem spremstvu, bodo posebnost dogodka tudi dvourna pot spoznavanja Učke z električnimi kolesi in strokovna predavanja Spa Wellness Akademije Učilišča Lovran v Planinskem domu »Poklon« na temo dihanje, avtogenega treninga in aromatičnih dišečih spominkov skupaj z degustacijo zdravih napitkov. Vsi programi so povsem brezplačni z zagotovljenim prevozom za goste, ki bivajo v opatijskih hotelih in pri zasebnikih, in povratkom z Učke za udeležence pohoda (obvezna predhodna najava na telefonsko številko TIC-a TS Opatija 271-310 do 9. marca).

Teden kasneje, v soboto 19. marca, bo na sporedu Dan odprtih vrat zdravja in wellnessa v Villi Angiolini s strokovnimi predavanji o svetovnih trendih v wellnessu, sodobnih tretmajih in tehnikah, a tudi z aktivnimi programi, kot so športna rekreacija, sprehodi po Lungomare, aerobika in zumba. Isti dan bo v Umetniškem paviljonu Juraj Šporer potekal tudi del programa v sklopu Dnevov kamelij, cvetličnega simbola Opatije, s priložnostno prodajo sadik in spominkov.

Na prireditvi »Marec – oaza wellnessa« sodelujejo Thalasso Wellness Center, Tantra Spa & Beauty Grand hotela Adriatic, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis hotela Navis, Studio za masažo in nego telesa »Noa«, Poliklinika »Smile«, Poliklinika »Markušić«, Poliklinika »Medico« in Smile studio Kovačević Mikšić iz Reke, Spa & Beauty center hotela Bristol, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium Hotela Ambasador, Wellness Oaza hotela Mozart, Wellness Center hotela Savoy, Turistična agencija Katarina Line in Spa Wellness Akademija iz Lovrana, vsi pa so za obiskovalce pripravili posebne ugodnosti, popuste in promocijske aktivnosti.

»Ideja te prireditve temelji na dolgi zgodovini Opatije kot zdraviliščne destinacije in na sodobnih dosežkih zdravstvenih ustanov in wellness centrov kot nadgradnji te stoletne tradicije, povezane s 4. marcem leta 1889, ko je bila Opatija razglašena za uradno kraljevsko klimatsko zdravilišče,« je poudarila direktorica Turistične skupnosti mesta Opatije Suzi Petričić.

Več informacij je na voljo na: VisitOpatija.com