Morska terapija za zdravje in lepo kožo

Morska terapija za zdravje in lepo kožo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 6. 2013 Vir: Lisa

Čista voda, drobni pesek in sol so balzam za dušo in telo. Najboljše pa je, da si sproščujoč dan z obmorskim vonjem lahko ustvarite kar doma.

Enakomeren zvok valov, edinstven vonj slane vode in sončni zahod v daljavi. Da, to je pravi recept za popolno sprostitev.

Morska terapija je odlična v boju proti stresu.

Pogled in sonce za dušo

Ko stojimo ob morju, se nam pogled ustavi na obzorju, sončni žarki nas nežno božajo, pod prsti pa čutimo mehak pesek. Misli švigajo sem ter tja in duša se umiri.

Sprošča se hormon sreče, saj se od morja odbijajo sončni žarki, ki telo napolnijo z energijo.

Morsko blato in sol za kožo

Vam med prsti polzi morsko blato? To ni nič hudega, celo priporočljivo je, saj vsebuje lepotilne učinkovine, zato ni čudno, da je ta čudežna zmes popularna v kozmetiki.

Druga močna učinkovina pa je sol, ki je mešanica broma, joda, kalcija, magnezija in drugih mineralov. Kožo gladi in obnavlja povrhnjico.

Voda in alge za čvrstost

Ko breztežnostno drsimo skozi vodo, se niti ne zavedamo, da ta ustvarja pritisk, ki nežno masira telo in povzroči prekrvavitev in boljši pretok limfe. Alge pa uporabljajo v boju proti staranju, saj gladijo in dajejo vlažnost koži.

Zrak in morje za pljuča

Med sprehodom se lahko nadihamo morskega zraka, imenovanega aerosol. Te drobne slane morske kapljice v zraku med vdihom napolnijo pljuča in jim vdahnejo zdravje.