Najboljše motivacijsko pismo, kar ste jih kdaj prebrali!

Najboljše motivacijsko pismo, kar ste jih kdaj prebrali! (foto: Nuša Gnezda. osebni arhiv) Nuša Gnezda. osebni arhiv
18. 6. 2015

Fitnes trenerka Nuša Gnezda je napisala pismo, ki bo povsem spremenilo vaš pogled na vadbo.

Vsakič znova me preseneča

Vsak dan dobivam komentarje: pa ti si čisto divja. Sprosti se, saj bo še čas za vadbo, saj ni važno, kako izgledaš, sedaj je čas za sinčka, ne pa za tvoje telo!!??!

JA! RES JE, sedaj je čas za sinčka in ta sinček bo še kar nekaj časa otrok, sčasoma bo dobil še bratca in sestrico. In vsa ta leta moram biti dobra mama. Imeti moram energijo, zdravje in dobro samopodobo. Življenjsko energijo za igro z njim/i, otroka v sebi, da sem mu lahko klovn in še bi lahko naštevala. In to vse mi da šport. Izgled je na zadnjem mestu. VERJEMITE MI. Lepo telo pride zraven. Hočem zdravje, dobro samopodobo in energijo. Ker brez tega ne bo ničesar.

Če si vzameš pol ure ali uro na dan zase, si slaba mama? Pa si res?

Še preden se posvetim glavni temi, bi vas rada nekaj vprašala?

Koliko energije vam ostane konec dneva za svoje otroke? Imate energijo in vam telo dopušča, da se lovite, igrate, skrivate, skačete s svojimi energijsko nabitimi otroki za vse te aktivnosti, ali vam rečejo, da ste dolgočasni? Ali vas misel na to, da skačete, že sama po sebi utrudi?

Kakšna partnerica si? Imaš dovolj samopodobe, energije in se v svojem telesu počutiš samozavestno in zdravo?

Si psihično močna? Si srečna, zadovoljna, nasmejana?

Ne vem, kako ste si odgovorile, vem pa eno stvar. Vedno je nekaj, kar lahko spremenimo, da bo še bolje. In ZASLUŽIMO SI BOLJE!

Nič vam ni treba narediti, če ste srečni

Nobena ženska ne bi smela obsojati druge, če se hoče spremeniti. Ali če noče spremeniti NIČ na sebi. Če si srečna v svoji koži in zdrava, ostani tam, kjer si, ne spreminjaj ničesar. In ne obsojaj tistega, ki to želi.

Če pa ste tam, kjer nočete biti ...

Če ti ni udobno, nisi sproščena, si pod stresom, ješ slabo hrano, kar povzroča, da se počutiš in izgledaš slabše ... Potem je mogoče čas, da nekaj spremeniš.

Ko ženska vpraša za vadbo, marsikdo najprej pomisli, 'raven trebuh, močan trup, lepe roke, lepe noge, izgledati dobro v kopalkah in kavbojkah'. To je tisto, kar hoče. Marsikdo misli, ah, smešno. Pač smo, takšni, kakršni smo, sprijaznimo se s tem, in to je to.

Je mamica, po službi pride s svojo hčerkico Nežo (5 let), Neža uživa, ko riše ali se igra z ostalimi otroci, mamica trenira. In otroci niso izgovor. Prišla je zaradi bolečin v križu, praktično ni bila sposobna dvigovati, se premikati ne spati. Sedaj ko so bolečine povsem izvenele, trenira s težkimi utežmi. Pravi, da lahko premakne goro. Da o njeni energiji ne govorim, ko vstopi v gym zasije in to lahko potrdijo vsi

Sandra je mamica, dvakrat na teden po službi pride s svojo hčerkico Nežo (5 let). Neža uživa, ko riše ali se igra z ostalimi otroki, mamica trenira. In otroci niso izgovor. Prišla je zaradi bolečin v križu, praktično ni bila sposobna ničesar dvigovati, se premikati, ne spati. Sedaj, ko so bolečine povsem izzvenele, trenira s težkimi utežmi. Pravi, da lahko premakne goro. Da o njeni energiji ne govorim, ko vstopi v gym, zasije, in to lahko potrdijo vsi. Bomba si, Sandra! Bomba!

Če bi lahko videli moja sporočila, bi bili presenečeni, kaj ženske pišejo

Včasih sem počaščena in hkrati ponižna ob branju teh sporočil. Seveda, hočejo raven trebuh, čvrsto zadnjico in lepe roke. Ja, vsi hočemo to. Toda pojdimo raje globlje.

Kar dejansko sporočajo, je:

"Spet hočem biti seksi"

"Hočem se počutiti boje"

"Hočem se imeti fino z otroki, brez da se takoj utrudim"

"hočem se sprejemati takšna, kot sem"

"Hočem, da "tam spodaj" vse deluje tako, kot mora"

"hočem biti privlačna za partnerja"

"Nočem se počutiti debelo in zapuščeno"

To so besede žensk, ne moje. Vsaka beseda je o tem, kako se POČUTIMO in ne kako izgledamo!

Seveda govorite tudi o estetiki – ampak verjemite mi – počutje prevlada nad vsem.

Imate vso pravico, da se počutite super!

Torej, če ste kdaj pomislile, da je skrb za vaše telo psihično in fizično nekako egoistično in nepomembno, pomislite še enkrat. IMATE VSO PRAVICO, da se POČUTITE SUPER.

Nočeš, da te gledajo golo ali nočeš odvračati partnerja od sebe, ker se ne počutiš samozavestno. Vstopiti v prostor in se počutiti vsaj malo privlačno, vitalno in zanimivo? To ni nadpovprečno, to je temelj za tvojo srečo!

Tvoj partner, otroci, prijatelji, družina – vsi ti ljudje bodo imeli nekaj od tvojega zaupanja, moči, sreče in notranjega miru. Torej to le ni tako egoistično, se ti ne zdi?

Še nekaj, kar slišim pogosto – to je preveč sebično, da postavim svoje zdravje in počutje pred otroka in družino. Vsi ti ljudje te potrebujejo, punca, ti si čustven steber družine, in veliko bolj jim koristiš močna, fit, zdrava in SREČNA!

Napisala Nuša Gnezda, strokovnjakinja za vadbo za ženske in vadbo po porodu

Nušo lahko poiščete na Facebook profilu ali ji pišete na nusa.gnezda@gmail.com.

Ne spreglejte še Nušinih top vaj za zadnjico do poletja.

Značke: Nuša Gnezda