Nazdravite novemu letu

31. 12. 2010
Deli

Barve poskrbijo za dobro razpoloženje, zato so pisani koktajli odličen uvod v novo leto. Poleg tega da so preprosti za pripravo, jih lahko tudi privlačno okrasite. Iz pijač, ki jih imate skoraj vedno v hladilniku, na primer soka, sode in penine, lahko na hitro zmešate okusen koktajl.

Kir Royal Cassis

V ohlajen kozarec za penino nalijte 1 do 2 cl likerja Creme de Cassis (likerja iz črnega ribeza) in prilijte 10 cl dobro ohlajene penine. Če ribezov liker nadomestite z breskovim, dobite pijačo P? che Royal.

Mango Frosty

50 g manga zmiksajte in ga zmešajte z 1 žlico limetinega soka. Pire med mešanjem zamrznite. Ohlajen kozarec napolnite z zmrznjenim mangov, dodajte nekaj zamrznjenih malin in prelijte s penino.

Caribbean night

Zmešajte po 2 cl granatnega sirupa in vodke, 1 žličko limonovega soka, 100 ml ananasovega soka in ledene kocke. Nalijte v kozarce in dolijte sodo.

Sunrise

4 cl granatnega sirupa, 3 kocke ledu in 1 rezino limone denite v kozarec in prilijte po 100 ml pomarančnega in ananasovega soka.

Apribovla

2 marelici brez koščic narežite na krhlje in jih naložite v kozarce. Dodajte nekaj lističev bazilike in 4 cl mareličnega žganja ter pustite stati nekaj časa, da se okusi prepojijo. Prelijte s penino in ponudite.

Prefinjene dekoracije za koktajl

Sladkorni rob na kozarcu je pika na i novoletnim pijačam. Rob kozarca najprej pomočite v limonin ali pomarančni sok, nato pa v drobno mlet kristalni sladkor, nasut na plitev krožnik. Kozarec nekoliko otresite, da odpade odvečni sladkor.

'Ledeno' sadje lepo poživi kozarec. Jagodičje, grozdje ali češnje najprej povaljajte v razžvrkljanem beljaku, nato pa še v drobno mletem sladkorju.

Najhitreje boste pijačo okrasili z rezino limete, limone ali pomaranče. Rezino položite v kozarec ali pa ga zataknite na rob kozarca.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"