Obujmo si barve

21. 4. 2005

Če ste se v minulih dneh sprehodili vsaj mimo ene izložbe s športno opremo, gotovo niste spregledali superg v živih barvah. To je glavna modna novost, ki jo v svet športa prinaša letošnja pomladno-poletna sezona.

Kar nekaj stoletij je že minilo, odkar so prve antične športnike v stari Grčiji zaradi nošenja usnjenih sandalov, tedanje športne obutve, izločili iz igre. Danes si zdravega športnega življenja brez športnih copat ne znamo niti predstavljati, postale pa so tudi nepogrešljiv del modnega vsakdanjika. Že nekaj let jih videvamo na modnih pistah, zaradi svoje univerzalnosti in športnosti pa jih bomo vedno z veseljem nosili tudi, ko ne bodo več zadnja modna uspešnica. Modni oblikovalci so šli celo tako daleč, da so jih za ženske izdelali celo z visoko peto.

Obutev z značajem

Modna obutev z videzom športne copate predvsem posnema in ni namenjena resničnemu ukvarjanju s športom. V njih pa lahko kljub temu odlično kolesarite po mestu, se sprehodite skozi mestni park in tečete za psom, ki se vam je strgal s povodca.

Glavna je brava

Zabavne pisane superge bodo lepo poživile letošnjo poletno sezono. Lahko jih kombiniramo k skrbno izbranim majicam in srajcam v enakih barvnih tonih ali pa h kavbojkam preprosto oblečemo T-majico v beli ali črni barvi.

Živeti le za šport

Ena od lastnosti kakovostne športne obutve je, da je lahka in s tem kar se da udobna za nošenje. Njihova notranjost je navadno izdelana iz tekstila, ki prepušča zrak, tako da stopalo laže diha. Kljub temu pa je treba športno obutev redno zračiti in vsaj enkrat na mesec oprati v topli vodi in milnici. Če tega ne storite, se lahko kaj hitro spremenijo v vašo domačo ekološko katastrofo.

Aleksandra Globokar