Ples osrečuje

25. 2. 2011

Ples je moden. Doma, v plesni dvorani, na televiziji, v kinu. Plešemo lahko kadarkoli in kjerkoli. S plesom preženemo stres, porabimo odvečne kalorije in po plesu se počutimo kot prerojeni.

Dober za srce in možgane

Zakaj bi se mučili na dolgočasnih napravah in bili slabe volje, ko pa se lahko potite na povsem zabaven način – s plesom? Gre za odlično dejavnost, s katero poženete kri po žilah, pospešite srčni utrip, se spotite in odvržete odvečne kalorije. Pri aerobni vadbi krepimo srce, kot izziv za možgane in telo pa stopnjujemo zahtevnost plesnih korakov. Pridobljeno plesno znanje pa lahko izkoristimo pri različnih družabnih dogodkih. Poleg tega lahko kadarkoli plešete doma ob zvokih svoje najljubše glasbe.

Plesni tečaji

Plesni tečaji so odlična stvar za vse, ki želijo spoznati veliko novih ljudi in seveda ob glasbi uživati v plesnih korakih. Najbolje si je izbrati zvrst, ki vam je pri srcu, saj boste le tako povsem uživali in se povsem sprostili ter seveda pri plesu porabili odvečno energijo. Naj gre za tečaje salse, klasičnega plesa, hiphopa … Pomembno je le, da vam ni nerodno in da se v plesni tečaj vpišete tudi sami, če nimate para.

Salsa je hit

Pri salsi gre za afro-kubansko glasbo, ki je nastala v šestdesetih letih v latino četrtih New Yorka. To je bil čas političnega in ekonomskega preloma s Kubo. Kubanski priseljenci so takrat, ko so bili vse bolj odrezani od glasbe svoje domovine, tradicionalne kubanske ritme zlili z elementi ameriške urbane glasbe, kot sta džez in r'n'b. Nastal je nov zvok – salsa, ki jo je tako zelo težko natančno opredeliti ravno zato, ker se v njej zrcali množica karibskih stilov: rumba, son montuno, guaracha, mamba, čačača, bomba …

Fitnes ples zumba

Zumba je plesni fitnes program, ki je nastal pod 'taktirko' plesalca in koreografa Alberta 'Beta' Pereza. To je bilo v Kolumbiji v devetdesetih letih. Pri zumbi gre za kombinacijo aerobike s plesnimi koraki in latino glasbo (salso, merengue, cumbio, reggaetonom, sambo, čačačajem ter drugimi). Vse z namenom, da bi se pri razgibavanju svojega telesa zabavali.