Podarili smo knjigo: Divja – Izgubljena in najdena na pešpoti življenja

3. 3. 2014

Pri šestih letih jo je zapustil oče, pri 22 ji je za rakom umrla mama. Izgubila je družino. In sebe. Bolečino je zatirala z begom v različne omame, a kmalu sprevidela, da ji taka pot ne bo prinesla miru. Zato se je podala na 1800 kilometrov dolgo Pacifiško gorsko pešpot in znova odkrila, da je vredno živeti.

Izgubljena in najdena na pešpoti življenja

Na pot, ki vodi po parkih, indijanskih rezervatih, prek puščav, gora in pragozdov, se je avtorica Cheryl Strayed podala kar sama. 

Cheryl Strayed, DivjaKot je zapisala v predgovoru, je kot 'prava izgubljenka' pri 26 letih sklenila, da prehodi 'nepretrgano stezo po divjini, ki poteka od mehiške meje v Kaliforniji tja do Kanade in še malo dlje'.

Njen edini spremljevalec je bil le gromozanski nahrbtnik, ki ga je poimenovala Pošast.

Svoje izkušnje in spomine je nato strnila v več kot 400 strani dolgo uspešnico. V njej na zelo duhovit način pripoveduje kako jo je pustolovščina nazadnje pripeljala do spoznanja, da je vredno živeti.

»Dovolj je bilo verjeti, da je bilo vse, kar sem storila, storjeno iz srca. Dovolj je bilo čutiti pomen vsega tega, čeprav še nisem mogla zatrdno reči, kakšen pravzaprav je, kakor pri stihih iz Sanj o skupnem jeziku, ki so prevevali moje dneve in noči. Verjeti, da mi ni več treba vsega zgrabiti z golimi rokami. Da je dovolj, če ribe samo gledam pod gladino. Da je to vse. Da je to življenje moje, tako kot življenje vsakogar od nas – skrivnostno, nepreklicno in nedotakljivo. Tako zelo blizu, tako navzoče, tako zelo namenjeno meni.

Kako divje je, če si ga dovoliš živeti.«

Knjiga je bila doslej prevedena v 31 jezikov, njena zgodba pa je navdušila tudi Hollywood. Istoimenski film, z Reese Witherspoon v glavni vlogi, naj bi prišel v kinematografe jeseni.

Izbrali smo tri srečne nagrajenke!

'Katera knjiga vas je najbolj navdihnila in zakaj?' se je glasilo vprašanje tokratne nagradne igre in na naš elektronski naslov smo prejeli kar lepo število odgovorov.

Med vsemi smo izbrali tri, ki boste prejeli svetovno uspešnico Divja, avtorice Cheryl Strayed.

Srečni nagrajenci oz. nagrajenke so:

  • Urška iz Ljubljane
  • Jasmina iz Maribora in
  • Karmen iz Portoroža

Knjiga je izšla pri založbi Mladinska knjiga. Na voljo vam je tudi na povezavi www.mladinska.com/divja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri