Predstavitev kolekcije R Exclusive, jesen-zima 2008/09

16. 6. 2008
Deli

Po uspešni premieri na mestu modnega oblikovalca znamke R Exclusive je Zoran Garevski navdih za novo kolekcijo našel v svetu ledu: »Pri nastajanju kolekcije sem se posvetil raziskovanju geometrijskih razsežnosti ledenih kristalov. Preproste ledene kocke namreč skrivajo številne nepravilne, a geometrijsko dovršene oblike. Te so me navdihnile za tokratno modno pripoved, naslonjeno na ostro začrtane linije in poudarke v krojenju. Kolekcija se spogleduje z neomodernizmom in vse podreja obliki. Želel sem zabrisati klasične meje med ženskim in moškim oblačenjem ter se pokloniti eterični eleganci angleške filmske dive Tilde Swinton. «

Pri nastajanju kolekcije R Exclusive se je Garevski preobrazil v arhitekta ter ledu in kristalom podobne ploskve preslikal v izvrstno krojena oblačila. Očistil jih je dekorja in jih naslonil na sicer minimalistične, a jasno izražene detajle in skrite, pogosto komaj opazne poudarke. Tako je navidezno preprostim kosom dal močan značaj. Ostre linije je ujel v diskretne šive in decentne poudarke na ovratnikih in manšetah ter klasičnim oblačilom vdihnil sodobnega sofisticiranega duha.

Barve so hladne. Sivim in modrim odtenkom ledenih ploskev je za prihodnjo zimo postavil ob bok nepogrešljivo črnino. Kolekcija vsebuje mnoge plašče in jopiče, dopolnjene s krili, ki se končajo tik nad koleni ali pod njimi. Hlače so bodisi cigaretasto oprijete bodisi zaradi bogatih gub zelo široke. Moška moda R Exclusive za prihodnjo zimo prinaša nov pogled na klasično moško oblačenje, pa naj gre za obleko, smoking ali zgolj klasičen pleten brezrokavnik.

Vodilo kolekcije R Exclusive ostajata vrhunsko oblikovanje in izbrane tkanine, med katerimi tokrat prevladujejo svila, volna in bombaž. Oblačila so izdelana v manjših serijah. Kolekcija bo naprodaj v izbranih prodajalnah od meseca septembra.

foto: arhiv Rašice

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek