S kakšno hrano osvojite posamezna horoskopska znamenja?

S kakšno hrano osvojite posamezna horoskopska znamenja? (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2015

Skupno uživanje ob hrani je lahko zelo čutno in zapeljivo. Toda še pred pojedino se vedno postavi vprašanje: kaj skuhati? Preprosto! Vse je zapisano v astrološkem znamenju ljubljene osebe.

Kozorog ima rad konkretno hrano

Je krepek in direkten tip! Torej nobenih domišljijskih prigrizkov in predjedi, temveč le konkretne jedi. Ker ima rad prekajena živila, bi bila krompirjeva juha s kockami slanine idealna predjed. Glavna jed: lep kos steaka s praženim krompirjem. Potem pa morda sveže smokve za spodbuditev njegove fantazije.

Vsestranski vodnar

Poleg tega, da prefinjeno osvaja, se tudi sam rad pusti zapeljevati – z delikatnimi začimbami in veliko malimi porcijami hrane. Pustite domišljiji prosto pot. Od bučne juhe s karijem do solate z lečo in rakci pa vse do datljev s slanino in mesnih kroglic – nad vsem bo navdušen: in tudi nad vami!

Ribe jedo z očmi

Čutno, delikatno, večplastno. Tako ljubijo ribe in tudi hrana mora biti taka. Zelo cenijo kakovost in svežino: barvita solata, zeliščna juha. Njegovo strast bo prebudila nežna riba s špinačo ali hrbtni file kunca. Zlasti če je jed pripravljena z ljubeznijo.

Oven in mesno poželenje

Temu nenasitnemu moškemu z veliko energije ne ponujajte malenkosti. Rad ima močne in pekoče jedi. Za zbuditev apetita bo odličen losos s hrenom. Nato se bo razveselil fileja (rad ima meso!) ali polnjene paprike. Za sladico pa postrezite sir močnejšega okusa.

Bik ima rad smetano

Lahko gre za domačo hrano ali pa kulinarične kreacije – všeč mu je prav vse! Previdni pa bodite z eksotičnimi začimbami. Veliko bikov recimo ne mara ingverja. Zelo pa imajo radi goste jedi. Naš predlog: najprej postrezite s paradižnikovo kremno juho, nato pa še s škampi v smetanovi omaki.

Uživaški dvojček

Omehčate ga lahko z vsem, kar je eksotično. V riž denite malce žafrana. Ali pa mandlje in rozine. Če boste zraven postregli še s piščancem z ananasom, se bo kar stopil. Za predjed ponudite solato s pomarančno polivko. Pogoj je le, da vse dovolj krepko začinite!

Nežno za rake

Tankočuten moški, ki ima rad lahke in fine jedi. Nežne telečje zvitke z žajbljem ima raje kot kos pečenke. Že vnaprej se bo veselil listnate solate s pečenimi gobami. Na koncu ga lahko osrečite s fino jogurtovo strnjenko ali lahkim sorbetom. Zelo pomembno pa je, da jedi tudi lepo okrasite.

Sladkosneden lev

Moški, ki ima rad luksuz. To predvsem velja za desert: sladoled s pečenimi bananami, čokoladna pena, smetanova strnjenka. Čudovita glavna jed: hrustljava zelenjava in losos. In še kozji sir na solati ali pa perutninska pašteta.

Vitalna devica

Naj se vam zdi še tako vroče privlačen – izogibajte se pekočim začimbam. Z lahko ribjo juho ter jedjo iz nežne zelenjave in mehke perutnine boste zadovoljili njegovo potrebo po zdravi in uravnoteženi prehrani. Za desert pripravite krožnik sadja.

Poln fantazij in čuten: tehtnica

Venera je tega moškega oborožila z veliko čutnosti. In poln fantazij je tudi za mizo. Kozarec šampanjca za aperitiv in nato več hodov – to mu je všeč. Nekaj oliv, azijska solata s sojinimi kalčki. Kot glavna jed pa morda račje prsi ali nežna jagnjetina.

Nenasiten škorpijon

Škorpijonu postrezite z ekstravagantnimi jedmi, a ne v majhnih porcijah! Škorpijon je namreč nenasiten – in to ne le v ljubezni. Večino moških škorpijonov boste osrečili s surovim mesom ali ribo (karpačo, suši, biftek). Za glavno jed lahko mirno ponudite divjačino.

Strelci v kuhinji

Rad ima čutne dražljaje. Mirno ga pustite, da vam pomaga pri pripravi jedi. Privlači ga, ko vidi, kako se pečejo škampi! Njegova priljubljena jed: smetanove omake z aromatično noto.

Preberite še, kateri športi so najprimernejši za posamezna horoskopska znamenja.