Seks v mestu

Bejbe dokazujejo, da so ženske seksapilne tudi po 40. letu starosti.  (foto: arhiv) arhiv
7. 6. 2008

Le kdo se ne spominja legendarne nadaljevanke, ki je tako med ženskami kot moškimi v trenutku požela nepopisan uspeh in postala mit. Kultna nadaljevanka je za mnoge postala način življenja. 4 vroče bejbe srednjih let, so postale trendseterke in dokaz, da lahko ženska uživa tudi po 40. letu starosti.

Bejbe so po številnih burnih izpadih vendarle zakopale bojno sekiro in požele zajetno število zelencev za celovečerno inštalacijo sicer šestsezonske televizijske serije, ki v glavnem govori o ženskah, odnosih, seksu in prijateljstvu. Ali je večna ljubezen resnična? Lahko ljubiš nekoga do konca? Kaj sploh je seks? Kako se poigrati v postelji z vašo najdražjo, da bo seks tudi po nekaj letih zanimiv? Je dodatna družba v postelji moralna ali nemoralna odločitev?

To in še več izveste v filmu. Seks v mestu je bil sprva nekakšna satirična analiza ženskega pogleda na odnose med moškim in žensko, v nadaljevanju pa je serija postala predvsem niz dogodkov, ki so štiri ženske srednjih let karikirano orisovali v njihovem lastnem pogledu na svet. Koncept, ki je na koncu vendarle zrasel tudi v film, je žal ostal na bolj romantično komičnem nivoju. Še vedno je veliko govora o seksu, klišejih, sramotah, a je film, žal, nekakšno opozorilo, da ženska brez družine in otroka nikakor ni izpopolnjena.

V času karierizma, v času, ko so ženske na najbolj zavidljivih položajih, in v času, ko se predvsem od žensk pričakuje izbor enega ali drugega, je za »girl-power šov«, kot je Seks v mestu, skorajda neodpustljivo, da prevzame v tako republikanski pogled na razliko med spoloma.

Pa vseeno, za dobro dozo komičnih interpretacij, seksualnih nezgod, nostalgičnih šablon in pa predvsem svetovno poznanih modnih znamk je Seks v mestu kot lahkotna štorija in soliden konec zagotovo ene od najbolj poznanih televizijskih serij. Poglejte, morda se pa vseeno naučite kaj novega.

Film, ki ga je režiral Michael Patrick King in v katerem nastopa znani kvartet (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon), je že na sporedu. Pa še namig za vse tiste, ki si želite obdariti svojo najdražjo s kosi oblačil, ki jih nosijo igralke v filmu. Najdete jih lahko v prestižni blagovnici Midas v središču Ljubljane. Prijazni prodajalci vam bodo razkrili prav vse stilske skrivnosti legendarnih igralk.