Stvari, katerim se morate odpovedati, če želite biti srečnejši

Stvari, katerim se morate odpovedati, če želite biti srečnejši (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2018

Čas je, da pustite stvari, ki vas delajo nesrečne, za seboj in zaživite polno, srečno življenje.

Danes imamo za vas dozo prave motivacije, ki vam bo pomagala, da se premaknete naprej.

Včasih ljudje potrebujemo le spodbudo, da iz svojega življenja odstranimo tisto, kar za nas ni dobro.

Tokrat smo vaša spodbuda mi. Zato se odpovejte ...

1. potrebi, da morate vedno imeti prav

Včasih ima preprosto prav nekdo drug. Ne obremenjujte se zaradi tega. Če ste se zmotili, priznajte napako, lažje vam bo. Videli boste, da se zaradi tega ne bo prav nič spremenilo.

2. potrebi po nadzoru

V življenju je preprosto nemogoče imeti nadzor nad vsem. Prej ali slej se bo zgodilo, da situacije ne boste mogli več  nadzorovati. Pa kaj zato?

3. pritoževanju

Nihče ne mara ljudi, ki se ves čas pritožujejo in, verjemite, tudi vas to dela vedno manj srečne. Preden to naslednjič ponovite, razmislite: ali se je sploh vredno pritoževati glede določene situacije?

4. kritiziranju

Zakaj bi se obremenjevali s tem, kaj nekdo počne in kako? To počne z razlogom in zase. Vaša naloga ni, da bi kritizirali. Poleg tega pa nikoli ne veste, kakšna je zgodba v ozadju.

5. samouničujočim mislim

Če sami o sebi ne boste imeli dobrega mnenja in se ne boste skušali motivirati, kdo bo to storil namesto vas? Preženite slabe misli!

6. potrebi, da naredite vtis na druge in da živite po njihovih pričakovanjih

Vaše življenje je in vi ste odgovorni za to, kar počnete. Zakaj bi počeli le tisto, s čimer lahko naredite vtis na ljudi okoli vas? Tisti, ki so vas vredni, vas bodo imeli radi takšne, kot ste.

7. prelaganju krivde na druge

Ste tip osebe, ki vedno išče zunanjega krivca za vsako stvar? Ne prelagajte krivde na druge. Priznajte si napako in jo skušajte popraviti. Če ne gre, živite naprej.

8. omejenim prepričanjem in oznakam

Bodite odprti za vse, kar vam pride naproti. Ste prepričani, da so prav vsi ljudje določene manjšine ali družbene skupine slabi oziroma ničvredni? Izbijte si to iz glave in jim dajte priložnost. Marsikdo vas lahko preseneti.

9. strahovom

Če želite živeti srečno življenje in biti neobremenjeni, se soočite s svojimi strahovi. Lažje vam bo, ko boste enkrat ugotovili, da morda niso tako strašni, kot se zdijo.

10. izgovorom

Prenehajte iskati izgovore za vsako stvar. Pozabite, da obstajajo in naredite to! Za vas gre.

11. preteklosti

Preteklost je preteklost z razlogom. Ne morete je spremeniti, lahko pa spremenite svojo prihodnost.

12. odvisnosti od nekoga

Ste sam svoj človek, ustvarjeni, da lahko brez težav preživite kot posameznik. Zakaj bi se oklepali (morebiti celo toksičnega) razmerja s komerkoli?

13. odporu do spremembe

Sprememba ni nujno vedno slaba, velikokrat je tudi dobra. Če zdaj niste zadovoljni sami s seboj ali z življenjem, ki ga živite, naredite spremembo. Stvari lahko le izboljšate. Upajte si!

Kaj od tega boste naredili najprej?

Mimogrede, kako vam kaj gre 31-dnevni izziv (Kako postati bolj pozitivna oseba)? Se ga še niste lotili? Začnete lahko kadarkoli!

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri