25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Takšne lastnosti imajo pristne osebe

Takšne lastnosti imajo pristne osebe (foto: profimedia) profimedia
14. 3. 2018

Ne prikriva, ne igra, ne nosi maske. Zvesta je sama sebi. Katere lastnosti še ima pristna oseba?

Pristne osebe ne boste našli tako zlahka, saj v času kraljevanja družbenih omrežij ne objavlja slik svojega popolnega življenja, ker prizna, da se dogajajo tudi manj prijetne stvari. Ne želi očarati z umetnim nasmeškom in jasno izrazi svoje nestrinjanje.  Morda med takšne posameznike spadate tudi vi.

Takšne lastnosti boste našli pri pristnih ljudeh:

 • Obdajo se z ljudmi, ob katerih rastejo in se počutijo dobro

Izogibajo se ljudem, ki so stalno slabe volje in v življenju težko najdejo svetle trenutke. Raje imajo takšne, ki jih znajo nasmejati, kaj novega naučiti in ob katerih se lahko sprostijo. Zaupajo posameznikom, ki jih podpirajo pri podvigih in na katere se lahko zanesejo. Vse to skušajo dati tudi sami, zato jim ni nikoli odveč vzeti si čas za prijatelja, še posebej, če potrebuje pomoč.

 • Padejo in se učijo

Pristne osebe niso popolne in tega se zavedajo. Ko naredijo napako, se za trenutek ustavijo in skušajo analizirati, kaj je šlo narobe. Ko bodo naleteli na podobno izkušnjo, bodo zagotovo ravnali drugače. Ne sramujejo se svojih spodrsljajev, ampak nanje gledajo kot na šolo življenja, zaradi katere postajajo bolj izkušeni.

 • Živijo za sedanji trenutek

Niso obtičali v preteklosti s starimi zamerami in ne stavijo vsega na prihodnost. Radi bi si zagotovili svetlo prihodnost, vendar živijo tudi za sedanji trenutek. Znajo izkoristiti ponujene priložnosti in poskrbijo tudi, da jih ne zamotijo druge stvari. Kaj počnete sedaj, natanko v tem trenutku? Odgovor je verjetno več stvari: brskam po spletu, klepetam s prijateljem, odpisujem na službeno elektronsko pošto … Pristni ljudje se osredotočijo na eno stvar in se ji popolnoma posvetijo.

 • Dosegajo tudi majhne cilje

Radi si zastavijo tudi majhne cilje, ki pripomorejo k boljšemu počutju, včasih pa z njimi razdelijo večje cilje, ki jih postopoma dosegajo. Prvi so na primer takšni:

 1. Danes se bom več gibal in naredil več korakov.
 2. Kosilo bom skuhal doma in se izognil nezdravi malici v službi.
 3. Vzel si bom čas za hobi ali drug lasten projekt, ki me veseli.
 4. Končno bom poklical prijatelja, ki ga že dolgo nisem videl in ga povabil na skodelico kave.
 5. S štirinožnim prijateljem se bova danes odpravila na daljši sprehod.
 6. Spil bom določeno količino vode, ker se po tem počutim bolje.
 7. V službo se bom peljal s kolesom.
 8. Izognil se bom opravljivi sodelavki, ki me spravlja ob živce.
 9. Odpravil se bom v telovadnico.
 10. ...
 • Pred očmi imajo večjo sliko

Vsak dan je nov izziv, pri katerem se moramo izkazati, vendar vedno ne uspe tako, kot smo si zamislili. Odkritim ljudem to ne prepreči, da bi se pomikali v smeri zastavljenega cilja. Pred očmi imajo ves čas večjo sliko, ki jih vleče naprej tudi v trenutkih, ko jim zmanjka zagona. Jasno so opredelili, kaj želijo doseči, zato se laže lotijo vsakdanjih opravil, saj vedo, kam jih bo delo pripeljalo.

 • Imajo svojo pozitivno rutino

Za srečo so odgovorni sami, tako kot vsi. Ne zanašajo se na dobro voljo prijateljev in drugih, ampak sami poskrbijo za pozitivno razpoloženje z majhnimi navadami, za katere si radi vzamejo čas. Aktivnosti, ki jih veselijo, so redno na njihovem urniku. Ne dovolijo, da jim čas krade službena elektronska pošta ali drugi opravki, ki bi odžirali njihov prosti čas. S svojo dobro energijo privlačijo tudi ostale, ki se v njihovi družbi počutijo odlično.

Preverite še: Zato bi morali več časa preživeti v naravi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri