Video: Zdravljenje z gongom

12. 4. 2009

Preizkusili smo zvočno kopel z gongom in bili navdušeni. Ko je gong vibriral, so njegovi odmevi prodirali v vsako celico telesa. Meje materialnega so počasi izginjale, pojavil se je občutek lebdenja in blaženosti zaradi notranje tišine, ki so jo povzročili holistični zvoki tega več kot tri tisoč let starega glasbila.

Gong je najbolj znan inštrument za zdravljenje z močjo zvoka, ker velja za najbolj resonančno glasbilo. 'Njegovi holistični zvoki ustvarjajo polje nihajev, ki obrnejo tok zavesti od zunaj navznoter, proti viru in praznini', razloži Marija Plej, gongterapevtka in refleksoterapevtka iz Mozirja, ki je prepričana, da njeno prvo srečanje s tem veličastnim glasbilom ni bilo naključje. 'Že od začetka je bil zame nekaj svetega, kar se ne sme in ne more izkoristiti za komercialne namene. ' Pravi, da gonga ne igra 'iz glave', z razummom, temveč gong igra njo.

Gong - vrata k samozdravljenju

Ker je gong inštrument, ki zmore nadvladati človekov um in mu ukazovati, se med zvočno kopeljo pojavijo občutki dematerializacije (ko ne čutimo več materialnega), lebdenja (ko ne čutimo gravitacije), sproži se proces pomlajevanja (občutek ekstatične polnosti in življenjske energije), notranjega miru (kot bi se ustavil čas), občutek nesmrtnosti oz. izventelesne zavesti. Zvoki gonga transformirajo telesne in psihične blokade in vzpostavljajo stanje harmonije, da se telo spet zmore zdraviti samo.

Kratke zvočne kopeli z gongom in kristalnimi skledami ste lahko deležni tudi vi, če si boste ogledali video!

Vesna Fister in Aleš Cipot

Če vas zanima več informacij, pišite na marija. plej@amis. net ali pokličite 031-471 391.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri