Za podaljšan konec tedna: Na zdravje!

Za aktivni konec tedna (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
13. 8. 2011

Če ste z dopustom za letos že opravili (ali če ga hranite za pozneje), se boste zagotovo razveselili tega konca tedna, ki bo soboti in nedelji večini dodal še prost ponedeljek.

Že prepričani ter bolj ali manj zagrizeni rekreativci bodo te dni že znali izkoristiti vsak po svoje, predvsem začetnike pa v soboto vabimo na pohod po Goričkem, v nedeljo s kolesom po Krasu, v ponedeljek pa v Kranjsko Goro na lahek tek.

Trinajstega avgusta se boste torej lahko potepali ob Evropski zeleni vezi na 'Poute po dolaj pa bregaj' in ob tem prehodili razgibanih, a razmeroma lahkih 12 kilometrov in še kakšen meter več. Začetek bo ob 11. uri pred vaškim gasilskim domom v Budincih, hodili pa boste ob mejnih kamnih, po poti, ob kateri je še pred 20 leti stala železna zavesa. Ustavili se boste ob kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije (46° 52´ 37,52" SG., 16° 14´ 18,14" VGD), na polovici poti pa boste, ko boste prispeli v čezmejne porabske Andovce, se tam dobro okrepčali in se vrnili do izhodišča. Zaključek bo z malico v Budincih.

Informacije: www.park-goricko.org

V nedeljo dajte kolo na streho svojega avtomobila ali pa na vlak in se prek Sežane odpravite v bližnje Dutovlje. Praznik terana in pršuta boste proslavili na lahkem družinskem izletu skozi Kosovelje, Gabrovico pri Komnu in Pliskovico. Startno mesto bo odprto med 10. in 14. uro sredi Dutovelj, poleg domačih dobrot ob poti pa se vam na koncu obeta tudi prava kraška 'marenda' s teranom in pršutom.

Informacije: www.kraskimaraton.com

Na tek se lahko odpravite že v soboto na maraton Kralja Matjaža v Črno na Koroškem ali v nedeljo na portoroški nočni tek, na praznični 15. avgust pa boste popoldne poskušali preteči razgledno traso nekdanje zgornjesavske železnice, od Kranjske Gore do Rateč in nazaj. Start bo ob 18. uri sredi vasi, dolžina teka pa bo deset kilometrov.

Informacije: www.kranjska-gora.si

Tudi hoja od trgovine do trgovine, po razprodajah ali pa kar tako, je za rekreativno neaktivne dober začetek (če seveda ob tem ne zapravite preveč denarja in časa). Zato avto pustite doma in se do trgovine sprehodite peš ali se odpeljite s kolesom, s seboj pa za nakupe vzemite nahrbtnik.

Več dogodkov najdete v koledarju dogodkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri