Zakaj je dobro imeti avanturistične prijatelje?

Zakaj je dobro imeti avanturistične prijatelje? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2018

Poglejmo, kaj dobrega v naše življenje prinesejo avanturistični ljudje. 

“Življenje je bodisi super avantura ali nič.”- Helen Keller

“Adventure buddies” ali avanturistični prijatelji nas osrečijo. To so prijatelji, s katerimi si lahko delimo velike in majhne avanture. So ljudje, ki jih pokličemo in bodo skoraj zagotovo vedno za akcijo. Včasih sicer prija, da se kam odpravimo sami, včasih pa je še bolje, če lahko nepozabne izkušnje delimo z drugimi. S pravimi ljudmi. Z ljudmi, ki iz nas izvlečejo našo najboljšo verzijo, s katerimi smo sproščeni, nas motivirajo in naredijo življenje vznemirljivo, lahkotno ter zabavno. 

Avanturistični ljudje običajno tudi privlačijo podobne ljudi, ki so spontani, zabavni in neobremenjeni. So ljudje, ki se bodo vstali sredi noči in šli z nami na vrh hriba pogledati sončni vzhod ali se vsedli v avto ter odpeljali v neznano. 

Zakaj je torej dobro imeti avanturistične prijatelje?

Povečajo našo samozavest

Ker nas spodbudijo, da naredimo nekaj, česar se morda bojimo in poskrbijo, da ne zapademo v sivo rutino. Z njimi naredimo stvari, ki jih sicer nikoli ne bi, zato nas napolnijo z energijo življenja in postanemo bolj samozavestni.

Povečajo našo kreativnost

Saj si želijo početi vedno različne stvari, skupaj pa se vedno spomnemo nekaj novega, kar še nismo nikoli počeli. 

Avanturističnost je nalezljiva

Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si, pravi pregovor. Če preživljamo čas z ljudmi, ki so aktivni, bomo takšni postali tudi sami. Vemo, da je naš čas omejen in ne moremo biti v interakciji z vsemi ljudmi. Manj časa zato posvetimo ljudem, ki nas vlečejo nazaj in več časa preživimo s tistimi, ki nas spodbujajo, da gremo naprej, smo dejavni, aktivni in veseli. Pomislite, s katerimi ljudmi si delite najbolj napozabne avanture.

Ustvarjanje skupnih izkušnj

Ni lepšega kot imeti ob sebi ljudi, s katerimi si lahko delimo lepe trenutke, trenutke, ki se jih bomo z nasmehom spominjali do konca življenja. Ljudi, ki bodo cenili trenutke z nami in bodo želeli užiti vsak trenutek.