Zakaj smo ljudje nesrečni?

Zakaj smo ljudje nesrečni? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 3. 2017

Pridete v službo nasmejani do ušes, srečni, ker veste, da bo nov dan prinesel veliko lepega? Za nekatere je to misija nemogoče. Kdo pa vas najhitreje spravi v slabo voljo? Česa vas je najbolj strah? Preverite, kako se lahko izognete slabi volji, če vas ta kdaj ujame.

Pritoževanje

Vsi imamo dan, ko se pritožujemo nad vsem. Pa naj bo to vreme, služba, partner, voznik avtobusa ... Pa vendar, ko se pritožujete, pritegnete slabo energijo drugih. Nič čudnega, da vas za konec ob živce spravi tudi sodelavec.

Ljubiti nekoga je težko. Še posebej takrat, ko vam ljubljena oseba povzroča preglavice. Še težje je sprejeti pomanjkljivosti bližnjih in jih kljub temu imeti rad. Sovražiti pa ni tako težko. Kadar sovražite, ne potrebujete graditi razmerja. Medtem ko se pritožujete nad nekom, se ta še bolj trudi, da bi vam dokazal, kaj zmore.

Naslednjič preden se pritožite nad nekom, vzemite pisalo in na list papirja zapišite 5 pozitivnih stvari o tej osebi. Počutili se boste bolje in kmalu v ljudeh začeli videti dobro.

Podcenjevanje

Ne potrebujete potrditve drugih, da bi cenili same sebe. Ljubezen do sebe je izjemnega pomena, brez nje se boste počutili vznemirjeno in neuporabno. Ko se boste sprejeli in spoštovali, se vam bo odprl nov svet možnosti. Nesigurnost bo izginila in postali boste samozavestnejši.

Ko zjutraj stojite pred ogledalom, si torej namenite nekaj lepih besed.

Nenehna zaskrbljenost

Vsem se nam je že zgodilo, da smo bili zaskrbljeni za stvari, ki so se že zgodile, za to, kar se dogaja sedaj, in tisto, kar se bo šele zgodilo. Ob takem razmišljanju se morate vedno opomniti, da niste sami.

Ko boste naslednjič zaskrbljeni, se usedite in napišite tri dobre izide situacije, ki prihaja. Imeli boste občutek, da ste bolj produktivni, poleg tega pisanje deluje pomirjujoče. Lahko začnete voditi tudi »dnevnik zaskrbljenosti«.

Strah pred izgubo

Včasih je življene napolnjeno z zmedo. Morda vas pestijo materialne stvari, ali zgolj misli v vaši glavi. Pomislite, kako dobro bi se počutili, če bi očistili misli. Nič hudega ni, če pozabite na kakšen dogodek. Morda to ni bil spomin, ki bi si ga bilo vredno zapomniti in imate še veliko lepših. Enako velja za materialne stvari. Včasih smo preveč zaskrbljeni, kaj bi bilo, če bi nekaj izgubili.

V resnici bomo stvari, ki nam resnično nekaj pomenijo, pospravili nekam na varno: na mizo, poleg postelje, v predal. Zato se ne vznemirjajte, saj stvari pridejo in grejo.

Preberite tudi: