Zavetišče Ljubljana posvaja zapuščene mačje praskalnike. Imate kakšnega doma?

Zavetišče Ljubljana posvaja zapuščene mačje praskalnike. Imate kakšnega doma? (foto: Arhiv) Arhiv
2. 6. 2021

Zavetišče Ljubljana organizira prav posebno posvojitveno akcijo. V okviru svojega rednega dela zavetišče vsak dan oskrbuje zapuščene živali in jim išče posvojitelje. Tokrat pa bo posvojitelj Zavetišče Ljubljana. V začetku junija bodo namreč posvojili zapuščene praskalnike.

To so praskalniki, ki so bili namenjeni za zabavo mucam, vendar jih te niso vzele za svoje. Lastniki mačk z največjim veseljem skrbno izbiramo praskalnik, s še večjim navdušenjem ga sestavimo in ko ga ponosno postavimo na njegovo mesto, ga nekatere mačke ne želijo uporabljati. Ali pa so jih muce najprej  z velikim zadovoljstvom uporabljale, nato pa jim niso bili več zanimivi. ''Ubogi'' praskalniki potem tedne in mesece samevajo v kotu in ne služijo več svojemu namenu.

profimedia

Zato Zavetišče Ljubljana od 31. maja 2021 do vključno 10. junija 2021 intenzivno posvaja zapuščene praskalnike.

Kako? Če imate doma zapuščen praskalnik, ki je v napoto, ker ga vaša muca ne uporablja, ga prinesite v Zavetišče Ljubljana. Vaš praskalnik ne bo nikoli več osamljen, saj mu bomo priskrbeli obilo družbe. V Zavetišču Ljubljana namreč vsako leto sprejmemo okoli 800 mačk in velika večina z veseljem uporablja praskalnike. Vaš praskalnik bo zato vsak dan gostil zapuščene muce, ki se bodo na njem igrale, počivale, si brusile krempeljce, se drgnile vanj in ga imele za del svojega življenja.

 Zapuščene praskalnik lahko prinesete v Zavetišče Ljubljana vsak delovni dan med 8. in 18. uro. Naj zapuščeni praskalniki ne končajo na smetišču, ampak naj zaživijo novo življenje med zapuščenimi mucami.

 V tej akciji lahko posvojimo samo uporabne praskalnike, saj polomljenim in uničenim žal ne moremo vdahniti novega življenja.