Zgodba za navdih: Kljub težki življenjski preizkušnji živi svoje sanje

Zgodba za navdih: Kljub težki življenjski preizkušnji živi svoje sanje (foto: Facebook page Amy Purdy) Facebook page Amy Purdy
9. 10. 2016

Zgodba o mlademu dekletu z imenom Amy Purdy, ki je po težki življenjski preizkušnji ostala brez nog in zaživela svoje življenje s polno paro

Amy je bila kot najstnica strastna deskarka na snegu, ki je odraščala z naravo in potovanji. Pri 19 letih je imela simptome gripe in v septičnem šoku končala v bolnici. Dali so jo v komo in predpisali dva odstotka možnosti, da preživi. Po številnih krvnih transfuzijah, odstranitvi počene vranice, je bila diagnosticirana z meningokoknim meningitisom. Zaradi pomanjkanja cirkulacije so ji zdravniki amputirali obe nogi pod koleni. Kasneje je prejela še donirano ledvico svojega očeta.

Izkušnja, ki bi marsikoga na življenjski poti ustavila in ohromila. A ne Amy. Dekle z jekleno močjo si je zadala cilje, ki jih ne dosežejo niti tisti, ki imajo obe zdravi nogi, in se odločila, da bo živela svoje sanje.

Amy Purdy

»Noro je, da sem pred 17 leti imela od Boga dane noge, začela dan tako kot vsaka 19-letnica, na koncu dneva pa se je moje življenje spremenilo za vedno. Danes, točno 17 let kasneje, sem močnejša kot kdajkoli poprej in pravkar snemam naslovnico za fitnes revijo (Strong Fitness Magazine). Ne vemo vedno, zakaj se slabe stvari zgodijo. A sama nekaj zagotovo vem: da imamo vedno možnost, kako bomo živeli svoje življenje. Od samega začetka sem se odločila, da vzamem, kar imam in izkoristim vse najboljše zmožnosti, da se ne omejujem, tudi ko ostali to počnejo.

Amy Purdy

Zavrnila sem vlogo žrtve, smiljenje samemu sebi in se odprla novim možnostim. V teh 17 letih sem živela življenje bolj, kot sem kdajkoli pričakovala. Prepotovala sem svet, osvojila olimpijsko/paraolimpijsko medaljo, se poročila, napisala New York Times uspešnico, plesala na oddaji »Dancing with the Stars«, prepotovala deželo z Oprah Winfrey, dajala motivacijske govore, bila v oglasu za Superbowl skupaj z Muhammad Alijem in še in še. Živim svoje sanje. Čudovit občutek je to reči, glede na to, da sem na eni točki mislila, da je mojega življenja konec. Nikoli ne veš, kdaj te bo »obvoz« pripeljal do tvoje usode. Ne glede na to, kakšni izzivi te zadenejo, pa vedno ostani odprt za neznano in obdrži ogenj v svojem srcu, « je zapisala Amy na svoji Facebook strani.

Pripravila: Ana Vehovar

Fotografije: Facebook Amy Purdy 

Preberite še: