Živa voda – skrbno varovana skrivnost vrhunskih športnikov

4. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

Če že pijete vodo vsak dan, zakaj ne bi pili obogatene? Živa voda namreč s svojimi zanimivimi lastnostmi skriva odgovor za učinkovito hidracijo in hitrejšo regeneracijo.

Voda – tekočina, ki jo naše telo potrebuje za preživetje in optimalno delovanje, je sestavni del naših življenj. Ampak, ali je vsa voda enaka? Še zdaleč ne. Obstaja vrsta vode, ki ima, v primerjavi z vodo iz pipe, precej bolj blagodejne učinke na vaše telo. Imenuje se živa voda

V štiridesetih letih 20. stoletja jo je odkril dr. Henri Coanda v zakotni Himalajski regiji Hunza. Tamkajšnje pleme je svetovno znano po svojem (tudi več kot 100 let) dolgem življenju, ki ne vključuje standardnih starostnih preglavic, kot so slabi zobje in šibke kosti.

In ja, živa voda je po njihovem mnenju glavni “krivec” za to.

Dr. Henri Coanda jo je preučeval več kot 41 let in ugotovil, da je struktura te vode precej drugačna od tiste, ki priteče iz pipe, in zato tudi drugače vpliva na telo.

Poimenoval jo je živa voda, ker je zaradi svojih lastnosti podobna sestavi tekočin človeškega telesa in je odlično kompatibilna z biološkimi procesi v telesu.

 

Zakaj je živa voda nepogrešljiva za aktivne ljudi ...

Ker ima številne biokemične lastnosti, ki vam lahko pomagajo priti do več energije, hitrejše regeneracije in boljšega počutja. V tem članku pa se bomo osredotočili na izjemno učinkovito sposobnost hidriranja človeškega telesa, s katero se ponaša živa voda ali, kot ji pri nas vedno pogosteje rečemo, vitalna voda.

Na tem mestu je pomembno poudariti, da se naše telo ne »odžeja« v trenutku, ko spijemo  kozarec vode. Hidracija se namreč zgodi šele potem, ko voda vstopi v celice našega telesa. Slednje so obdane s polprepustnimi membranami, ki imajo drobcene odprtine, skozi katere lahko voda vstopa v celico (in iz nje).

Da proces prehajanja vode v celico poteka kar se da hitro in učinkovito, mora biti voda oblikovana v čim manjših molekulskih grozdih. To so skupki, v katere se povezujejo molekule vode – H2O.

Voda iz pipe ima na primer precej velike grozde, ki zajemajo 15–20 molekul H2O. Zadnje pomeni problem, saj je vsrkavanje vode v celice tako precej težje, hidracija pa posledično počasnejša.

Po drugi strani živa voda teh problemov nima. V procesu ionizacije, s katerim nastaja, se struktura žive vode spremeni. Njeni grozdi namreč povezujejo le 4–5 molekul H2O, kar pomeni, da po vašem telesu potuje hitreje in bolj učinkovito prodira v celice.

 

Kako lahko živa voda vaše celice hidrira občutno hitreje od navadne ...

Manjša molekulska struktura te vode ni edini razlog za njeno učinkovito hidracijo celic človeškega telesa.

Živa voda se od navadne razlikuje tudi po svoji pH-vrednosti. Medtem ko ima navadna voda nevtralen pH (okoli 7), se živa voda ponaša s pH vrednostjo med 8.0 in 9.9 pH.

Ker je tako visok bazičen pH redek in za telo dragocen, živo vodo celice vase spuščajo pospešeno.

Vsa ta dejstva so razlog, da – po raziskavah sodeč – živa voda vaše telo hidrira občutno hitreje od navadne vode.

Vode poln želodec med vadbo je lahko preteklost ...

Če ste že kdaj spili večjo količino vode pred ali pa med vadbo, verjetno veste, da vam voda 'ostane v želodcu' ter povzroča precej neprijeten občutek med vadbo. Ker se živa voda v celice vsrka hitreje, na srečo tega občutka ni.

Še več, ta voda lahko dodatno pomaga pri vzdržljivosti, saj v primerjavi z navadno vodo vsebuje več kisikovih ionov, ki našemu telesu pomagajo proizvajati celično energijo.

Ko povežemo te super učinke, ki jih ima živa voda na telo, ni čudno, da je pomemben del vsakdana vrhunskih športnikov, kot so ...

·         Tiger Woods

·         Kawhi Leonard

·         Magic Johnson

·         Tom Brady

·         Kobe Bryant

Hitrejša regeneracija, zdravi sklepi in druge koristi, ki vam jih lahko prinese živa voda ...

Pospešena hidracija telesa ni edina korist žive vode. Ko govorimo o dobrem počutju in zdravju, je teh precej. Obstajajo pa še 4 dodatne koristi, ki so na kožo pisane aktivnim ljudem. In ja, tudi hitrejša regeneracija je ena od teh.

Če si o živi vodi in njenih koristih želite izvedeti več,  kliknite na https://www.vitalnavoda.si/ziva-voda/.