Obrok po vadbi je najpomembnejši del - pripravite si tole!

Obrok po vadbi je najpomembnejši del - pripravite si tole! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2020 Promocijsko sporočilo

Telo med vadbo izgubi precej energije, ki jo je treba v roku največ 45 minut po končani vadbi nadomestiti. Med vadbo se raven glikogena v krvi močno zniža, prav tako pa se na mišicah pojavijo mikropoškodbe, zato telo čim prej potrebuje nove zaloge.

Hitrost in kvaliteta regeneracije sta dva dejavnika, ki bistveno vplivata tako na naše počutje kot doseganje rezultatov. Če telesu ne omogočimo, da se kvalitetno regenerira, bo ves naš trud, ki smo ga vložili v trening, zaman.

Poleg tega bomo nenehno utrujeni, z bolečinami v mišicah, naša motivacija bo nizka ... V čim krajšem možnem času zato telesu po vadbi privoščite ustrezen obrok. Kaj jesti po vadbi?

1) SADNI SMUTI

Pripravite si smoothie napitek - mešanico jogurta, sadja, soka in drugih priljubljenih sestavin.

Gre za pravo vitaminsko bombo, ki je v prvi vrsti zelo enostavno prebavljiva, hitro gre v kri in pripravite ga lahko v embalažo 'za na pot'.

Najboljši smoothie po mnenju uredništva Aktivni vsebuje sadje z visokim glikemičnim indeksom, recimo mango ali melona, banane, tekoči jogurt Mu ter chia semena.

2) SOLATA

Vsi vemo, da je vnos zadostne količine sadja in zelenjave zelo pomemben. Tudi po vadbi vam bo teknila solata z različnimi dodatki, ki bodo v vaše telo vnesli beljakovine in proteine.

Za 4 osebe priporočamo:

  • 250 g sira za žar Mu Cuisine
  • 400 g bučk
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 100 g sezama
  • balzamični kis
  • olivno olje
  • sol
Promocijsko gradivo
3) BELJAKOVINSKI SENDVIČ
Promocijsko gradivo

S sendvičem po treningu ne boste zgrešili!

Vzemite polnozrnat kruh, bogat z vlakninami, in ga nadevajte s piščančjimi prsi in skuto, za svežino pa dodajte paradižnik, ki je bogat z vitaminom C. Sendvič pa lahko obogatite še s kuhanim jajcem, bogatim z beljakovinami in aminokislinami.

Uredništvo Aktivni.si priporoča: izberite nepasirano skuto Mu Cuisine.