Naj bodo smučarske počitnice zabavne za celo družino

Naj bodo smučarske počitnice zabavne za celo družino (foto: profimedia) profimedia
17. 1. 2019

Smučarske počitnice z družino so lahko zelo stresne ali pa odlična priložnost za utrjevanje odnosov. Z nekaj triki se boste lahko sprostili in uživali prav tako kot otroci.

Ko se pripravljate na smučanje, upoštevajte še nekatere napotke, ki vam bodo pomagali, da si boste na počitnicah odpočili tudi sami.
  • Prinesite dovolj oblačil, da boste vedno imeli na voljo majico za preoblačenje. Nekaj ur na smučišču pomeni tudi premočene rokavice, prepoteno majico in še kaj. Izognite se premraženosti in v nahrbtnik zložite dovolj toplih oblačil, s katerimi se boste ogreli na smučišču.

  • Poleg smučanja vključite še druge zabavne aktivnosti. Če se otroci na primer radi igrajo na snegu in kepajo, priredite turnir v kepanju. Zgradite snežne ograde, snežene može, igluje … Popoldne preživite ob igranju na snegu. Smučanje je zabavno, vendar ni edina stvar, ki jo lahko počnete na počitnicah. Uživajte tudi, ko zapustite bele strmine.

  • S seboj prinesite dodatno mero potrpežljivosti. Opomnite se, da bodo otroci konec dneva utrujeni, morda se bodo prestrašili novega okolja ali pa jim kakšen dan ne bo do smučanja. Bodite še bolj razumevajoči kot ste običajno in izbirajte bitke. Je res vredno, da povzdignete glas ali se prepirate prav zaradi vsake malenkosti?

  • Vzemite si prost dan od smučanja in počnite kaj drugega. Naj otroci ne čutijo, da je smučanje nekaj obveznega, ampak naj ga povezujejo z zabavo. Lepe spomine pa ustvarite tudi s sprehodom po zasneženem gozdu, kepanjem, z igranjem družabnih iger ali preizkušanjem drugih zimskih športov. Tako si boste vsi skupaj lahko malce odpočili in se pripravili na nov smučarski dan.

  • Če se otroci učijo smučanja, naj to ne traja predolgo. Ne najemite inštruktorja smučanja za cel dan, ampak le za nekaj ur. Preostanek časa preživite skupaj. Spodbudite otroka, da vam pokaže, kaj novega se je naučil in ne pozabite na igro, saj so počitnice. Naj otroci dobijo občutek, da se lahko tudi sprostijo in počnejo, kar si želijo.

  • Občasno popustite tako pri hrani kot drugih stvareh. Naredite izjemo in otroku privoščite sladkarijo, ki si jo zaželi. Ali mu pustite, da se spat odpravi malce kasneje, kot običajno. Še vedno ohranite glavna pravila, z majhnimi izjemami pa se boste prikupili in morda odpravili slabo voljo, ki bi lahko pokvarila dan.

Ste se že prijavili na Elanov smučarski dan

Med vsemi prijavljenimi bomo izbrali 10 ljubiteljev smučanja (5 žensk in 5 moških), ki bodo preživeli nepozaben smučarski dan:

  • smučanje na Elanovih smučeh in pod budnim očesom inštruktorjev ter
  • veselo druženje z drugimi smučarskimi navdušenci.
  • Eden izmed desetih izbranih bo na smučarskem dnevu prejel smuči Elan amphibio 14!

Poskrbljeno bo tudi za jedačo, zabavne igre, v popoldanskih urah pa si boste lahko privoščili še prosto smuko.

Prijavnico najdete tu: Elanov smučarski dan