Kalček, prvi in vodilni slovenski ponudnik ekoloških živil v soboto. 30. 9. 2017, odpira trgovino v Kopru na Ljubljanski cesti 3.
Kalček, ki od leta 1989 nudi najboljše ekološke izdelke za zdrav in ozaveščen način življenja, bo zagotovo dvignil raven ponudbe ekoloških živil v Kopru, na Obali in v slovenski Istri, saj na prvi mesto postavlja kakovost izdelkov. V Kalčku, ki svojo ponudbo deli na več cenovnih segmentov, pri kateri je vedno zagotovljena certificirana ekološka kakovost živil, lahko vsakdo najde nekaj primernega zase - od eko ugodnih do eko premium izdelkov.
Pri Kalčku izhajajo iz nazora, da je hrana je bistveni del zdravega življenjskega sloga, odnosa do nas samih in bližnjih, do drugih, do okolja in do prihodnosti. Spoštovanje narave in ljudi je ena izmed Kalčkovih osnovnih vrednot. Veliko pozornosti posvečajo kakovosti, tako izdelkov kot odnosa s strankami, zaposlenimi in poslovnimi partnerji.
Veliko je ugodnosti za uporabnike njihove kartice Kalčica – od običajnih cenovnih ugodnosti do brezplačnih svetovanj, delavnic in predavanj. Kalček ni trgovina kot druge. Dolgoletne stranke ga vidijo kot središče zdravega načina življenja, prostor, kjer se izmenjujejo ideje in napotki glede zdravega načina življenja, ki dejansko prispeva k višji kakovosti življenja. To je tudi bistvo Kalčkovega poslanstva - strankam nuditi podporo pri spreminjanju njihovega načina življenja na boljše.
V Kalčku boste našli vse izdelke, ki ste jih vajeni iz običajnih, konvencionalnih trgovin, s pomembno razliko, da je med 4000 izdelki v naši ponudbi 99% izdelkov preverjeno ekoloških. Tistih nekaj izdelkov, ki niso preverjeno ekološki, je posebej označenih. V Kalčkovi ponudbi boste našli: sveže eko sadje in zelenjavo, kruh in pecivo, sire in ostale izdelki iz delikatese, žita, moke in testenine, sladke prigrizke, tudi brez sladkorja, sojine izdelke, pripravljene jedi, zelenjavne in sadne namaze, mleko in mlečne izdelke, sokove in napitke, vino in pivo, kave in čaje, izdelke, primerne za makrobiotiko in različne diete, okolju prijazna čistila, izdelke za nego telesa in kozmetiko, eterična olja.
Med vsemi ponudki živil v Sloveniji Kalček posveča največ pozornosti domačim pridelovalcem eko živil in ima v ponudbi nekih 1000 slovenskih eko izdelkov. Med temi jih je večina našla pot na prodajne police najprej v Kalčku.
Zdravje postavljajo na prvo mesto, saj je osnova vsega dobrega v življenju. Ozaveščenost je njihova druga vrednota - težko je ravnati prav brez pravega znanja, zato Kalček širi ozaveščenost o zdravi prehrani. Zanima jih znanje o prehrani, razumevanje tokov produkcije prehrane in zavedanje o pomembnosti zdrave, čiste, ekološke hrane.
V Kalčku spoštujejo naravo in vse ljudi. Hrana, ki jo ponujajo, je narejena po najvišjih ekoloških standardih, ki so zasnovani tako, da božajo naravo in negujejo dobrobit ljudi. Gre za trgovino, kjer spoštujejo vse ljudi in njihove potrebe, zato se v Kalčku dobro počutijo vsi, ne glede na prehranjevalni slog. Kakovost jim je bistvena. Tako kakovost izdelkov, ki jih uvrščajo v ponudbo, kot kakovost odnosa s strankami, zaposlenimi in poslovnimi partnerji.
V Kalčku verjamejo v ekološko kakovost, ki je dokazljiva, zatoveč kot 99 % izdelkov v ponudbi Kalčka ima ekološki certifikat, ki je jamstvo kakovosti. Tistih nekaj odstotkov izdelkov, ki so naravni, a zaradi značaja izdelka nimajo certifikata, pa je posebej označenih.
Pri Kalčku zagovarjajo zmernost in uravnotežen življenjski slog. Namreč, če želimo živeti zdravo ni bližnjic – treba je jesti in živeti zdravo.
Na otvoritveno soboto, 30. 9. 2017, v Kalčku na Ljubljanski 3, nasproti Bonifike, pripravljajo ob 11. uri prijetno pogostitev z glasbenim nastopom Marina Kranjaca, 10-odstotnim popustom, številnimi promocijami in degustacijami domačih dobaviteljev in poslovnih partnerjev, ter brezplačnim smutijem za vse kupce. Vabljeni!
V petek, 6. 10. 2017, od 11. do 13. ter od 15. do 18. ure pripravljajo brezplačno poslikavo s kano in svetovanje o barvanju las z rastlinskimi pigmenti za katero se je treba prijaviti na info@kalcek.si, v sredo, 11. 10. 2017, ob 17.30 pa brezplačno predavanje dr. Iztoka Ostana z naslovom Prehranska prva pomoč.