Poznate zgodbo najbolj uspešne verige restavracij na svetu?

23. 7. 2018 Promocijsko sporočilo

Veliko uspešnih podjetij ima presenetljiv začetek. Ljudje pogosto ne prepoznajo prave priložnosti, tudi kadar se jim ponuja na pladnju, dobesedno. Bodite med tistimi, ki si upajo.

Od sanjavih ambicij do svetovne franšize

Zagotovo ste že kdaj odvili slasten hamburger ali delili ocvrt krompirček s prijatelji v McDonald'su, po možnosti na drugem koncu sveta. Vendar poznate zgodbo o nastanku zlatih lokov, prepoznavnega znaka danes najbolj znane restavracije na svetu? Njihov hamburger ni samo sinonim za hitro prehrano, njihova zgodba o uspehu je pravi poslovni fenomen. 

O nastanku mega podjetja si lahko ogledate čisto pravi holivudski film z naslovom The Founder. 

Vaša priložnost

25 let je minilo od prve restavracije v Ljubljani, danes imamo v Sloveniji kar 20 restavracij s skoraj 1000 zaposlenimi, kar je več kot ugledna številka.

McDonald's je zaradi hitre rasti in potrebe po kvalitetnem kadru nenehno na lovu za novimi talenti, zakaj med njimi ne bi bili tudi vi?

Dobro plačilo za dobro delo

Najnižja plača redno zaposlenega je visoko nad slovenskim povprečjem in znaša 950 evrov bruto, kar je okrog 700 evrov neto, plus dodatki. Pri tem se zdi zanimivo, da v času, ko »razrašča« prekarnost, McDonald's kadrovsko politiko gradi na rednem zaposlovanju. Velika fleksibilnost delovnega časa zaposlenim omogoča, da uskladijo svoje prioritete in druge obveznosti.

Odlična priložnost za dodaten zaslužek

Delo v restavraciji je odlična priložnost tudi študente, da zaslužijo za študij in počitnice. Nova višja urna postavka za študentsko delo je 5,60 evra za dnevno delo in 6,90 evra za nočno in delo ob praznikih.

Odskočna deska za tiste z ambicijami

Zaposlitev v McDonald'su je tudi privlačna priložnost za ambicioznejše, saj ima jasno razdelano zaposlitveno strukturo in politiko notranjega izobraževanja, ki omogoča napredovanje prav do vrha.

Danes je McDonald's Slovenija trdno zasidran med najboljšimi podjetji v svoji dejavnosti. Glavni dejavnik uspeha je zadovoljstvo zaposlenih in prijetno delovno vzdušje. Da bi to dosegli, izvajajo motivacijski program, z namenom popestritve vsakdanjega dela z nagradami, ugodnostmi, zabavnimi priložnostmi in dogodki. Tako ohranjamo dobro voljo, prijetno vzdušje in pripadnost delovnemu timu.

Da je McDonald's Slovenija zgleden zaposlovalec, kaže tudi redno uvrščanje med finaliste izbora za nagrado Zlata nit.  Za mnoge zaposlene McDonald's ne pomeni samo prve zaposlitve, temveč začetek uspešne kariere.

A ste vedeli

Vsi začnejo na istem

Zanimivo pri McDonald'su po vsem svetu je, da mora vsak nov zaposleni najprej nekaj časa delati v restavraciji, da od blizu spozna delovni proces in delo z gosti.

Potencial vseh starosti

V McDonald's-u so nepogrešljiv del ekipe upokojenci, ki so še vedno mladi po srcu in zagnani za delo. Iz leta v leto se jim pridružujejo v vse večjem številu, saj imajo pri njih občutek, da lahko še vedno koristno prispevajo k uspehom v kolektivu.

Se tudi vi najdete v opisih? Preverite možnosti zaposlovanja in začnite uspešno kariero TUKAJ!

 

 

Značke: mcdonalds