Ideja za izlet: s kolesom obiščite slovenska jezera (+ 3 TOP predlogi)

Ideja za izlet: s kolesom obiščite slovenska jezera (+ 3 TOP predlogi) (foto: Foto: Jurij Pelc) Foto: Jurij Pelc
22. 10. 2021 Promocijsko sporočilo

Manca Korelc je LinkedIn strokovnjakinja in avtorica knjige The Slovenia Lakes: Top 101 lakes, pri kateri smo poiskali ideje za vaš naslednji izlet.

#1 PLANŠARSKO JEZERO

Planšarsko jezero v obliki srca in s čudovito gorsko panoramo v ozadju je pravi simbol Jezerskega. Sprehodi in kolesarjenje do Planšarskega jezera iz različnih smeri so ena najbolj priljubljenih aktivnosti med domačini in turisti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc)

#2 CERKNIŠKO JEZERO

Največje presihajoče jezero v Sloveniji postane pravo morje, ko se voda razlije po Cerkniškem polju, običajno na okrog 20 kvadratnih metrov. Jezero ponuja vse možne aktivnosti, med drugim tudi veslanje, mirne sprehode in zaradi neravnih poti malo manj mirno kolesarjenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc)

#3 IVARČKO JEZERO

Ivarčko jezero je manjše naravno jezero pod Uršljo goro na Koroškem in najnižje ležeče alpsko jezero v Sloveniji, v njegovi bližini pa se nahajajo ostanki nekdaj mogočnega gradu Šrotnek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc)

Moja jezera je nagrajen osebni projekt za dušo, v katerem bo Manca Korelc s kolesom ali peš obiskala vsa slovenska jezera. V Sloveniji je sicer okrog 1300 stoječih vod naravnega in umetnega izvora, poimenovanih z jezeri, bajerji, ribniki, kalmi in lokvami.

In kako se Manca loteva tega izziva?

"Ko sem se odločila za Moja jezera, sem raziskovanje začela na Googlu. Iskala sem uraden seznam števila jezer za osnovo načrta poti, a po telefonskih klicih na 7 organizacij, ki bi to lahko hranile, sem razočarano ugotovila, da takšnega seznama preprosto ni," na svoji spletni strani Moja jezera piše Manca. Njen končni cilj je s kolesom ali peš obiskati vsa zapisana slovenska jezera, bajerje in ribnike, ter vse skupaj dokumentirati na družbenih omrežjih.

"Noben moj dan ne mine brez pregleda mailov, Facebooka in Instagrama ter LinkedIna – nova sporočila, obvestila, branje, komentiranje in pisanje objav, veliko mojih delovnih dni pa je obarvanih s predavanji in telefonskimi klici," pravi Manca.

Foto: Jurij Pelc

Pri tem ji nedvomno pomaga tudi pametni telefon, s katerimi zajema, ureja in objavlja fotografije, uporablja družbena omrežja in Google Maps navigacijo ter Google Drive, ki ji pomaga pri nadzoru nad dokumenti, zapiski in idejami.

Manca nam navdušeno pove, da je njen novi sopotnik po poteh do jezer postal Samsung Galaxy Z Fold3 5G, upogljiv telefon, ki slovi po večopravilnosti.

Telefon se se odpre kot knjiga in ji tako omogoča, da zaslon enostavno razdeli na dva dela in tako hkrati upravlja z več aplikacijami, hkrati pa jo spominja tudi na njeno knjigo. Manca v šali zapiše, da ima na računalniku običajno odprtih kar 20 zavihkov, zato ji opcija do 8 odprtih na njenem telefonu pride zelo prav pri produktivnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc)

Pri beleženju vseh jezer pa seveda ne bi šlo brez ličnih fotografij, ki bralce vabijo k obisku, kajne? Zato je Manca navdušena tudi nad kar petimi kamerami v eni napravi, s katerimi na leto naredi tisoče fotografij jezer in poti do njih. 

"Pri organizaciji časa mi izjemno koristi aplikacija Evernote in koledar, kamor si zapišem vse sestanke, delavnice, privat srečanja in pomembne klice. Sicer se mi delo in hobiji zelo povezujejo in ne ločujem strogo na delo in prosti čas. Kot samostojna podjetnica imam tak življenjski stil, da je vsak dan prepleten z različnimi obveznostmi. Vikendi pa so bolj obarvani s športom, družino in hobiji," zaključi Manca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc)

Ob tem vas vabimo, da si v aplikaciji Samsung Members ogledate Samsung program lojalnosti, ki prinaša posebne ugodnosti. Popusti, prednosti in številna presenečenja so le del posebnega programa, ki je zasnovan na način, da Samsung svojim zvestim uporabnikom reče: Hvala za vaše zaupanje! 

Več informacij o tej fenomenalni ponudbi preverite na tej povezavi.