Iščete idejo za jesenski oddih? Spoznajte 6 lokacij v Hrvaškem Zagorju

Iščete idejo za jesenski oddih? Spoznajte 6 lokacij v Hrvaškem Zagorju (foto: Julien Duval) Julien Duval
18. 10. 2021 Promocijsko sporočilo

Ste pripravljeni, da si spočijete um, oči in duha?

Ob omembi Zagorja bodo mnogi najprej pomislili na zeleno barvo

Gurmani bodo hvalili lokalne jedi, med katerimi so najbolj znani štruklji, ljubitelji zgodovine pa bodo z veseljem poudarili, da so se v Zagorju rodili številni hrvaški velikani, umetniki in uporniki ter da je pred sto tisoč leti tukaj svoj dom našel krapinski prazgodovinski človek.

Namesto, da bi zapravljali čas za sestavljanje časovnih strojev, da bi se vrnili v čas gradov, princes in vitezov ali neandertalcev, si poenostavite življenje in se odpravite v hribovito Zagorje. Kamor koli se odpravite, boste na poti zagotovo našli vsaj en grad, kjer boste lahko uživali v razkošnih dvorskih jedeh.

Ste utrujeni in se vam nič ne ljubi?

Potrebujete dober počitek ali vsaj sproščujoč vikend - da ste mirni, a da je živahno; da je nastanitev vrhunska, vendar ne predraga; ki jih lahko izberete, brez da bi zgrešili.

Vse vaše želje so na enem mestu - v Zagorju.

Ne glede na to, ali se želite samo okopati v bazenu s termalno vodo, se sprehoditi v naravi ali uživati ​​v SPA in wellness tretmajih, je pred vami peščica možnosti. Bolj nagnjeni k romantiki se bodo zaljubili v manjše, a intimnejše hotele in počitniške hiše s pogledom na zagorske hribe in uživali v nežnih objemih razkošne ponudbe.

Zabavno, sproščujoče, zdravilno - tako bi lahko v nekaj besedah ​​opisali Terme Tuhelj, največje kopališče na Hrvaškem.

Ponudba Creative Art & Spa, zdravilno blato, termalna voda in največji svet savn vam bodo zagotovili novo dimenzijo sprostitve med čudovitimi hribi hrvaškega Zagorja. Ljubitelji samote in narave bodo uživali v super opremljenem sodobnem kampu Vita *****, za ljubitelje razkošja pa bo odlična izbira Glamping Village s prostornimi mobilnimi hišicami, zasebnim zdraviliščem ter bazenom za otroke in wellness.

Hotel i Kamp Terme Jezerčica se nahaja v osrčju Hrvaškega Zagorja, v Donji Stubici, ob izviru naravne zdravilne vode.

Trenutni slogan "Tako blizu, a dovolj daleč" odlično opisuje vse, kar vas čaka v teh vse bolj priljubljenih zdraviliščih. Z wellness in gastronomsko ponudbo ter osmimi bazeni na Jezerčici boste našli peščico privlačnih razlogov za aktivne počitnice. Sobe so elegantno opremljene in imajo vse, kar potrebujete za maksimalno sprostitev. Manjkate le ti.

Hotel Kaj se nahaja v osrčju Marije Bistrice, najbolj znanega hrvaškega svetišča.

V svoji restavraciji Bistricza in restavraciji Academia, vodilni v gastronomski ponudbi Hrvaškega Zagorja, ponuja vrhunski gastronomski program. Ko se utrudite, se ustavite v oazi Wellness in SPA v sklopu hotela, kjer vam bodo hitro povrnili moč in vas pripravili na nov dan. Zagorje je ena najboljših in najbolj privlačnih kolesarskih destinacij na Hrvaškem, Hotel Kaj pa je prvi certificiran kolesarski hotel v Zagorju!

Hotel Matija Gubec, ki se nahaja v Stubičkih Toplicah v bližini izvira termalne in zdravilne vode, bi lahko bil kraj, kjer se lahko resnično sprostite.

Bazeni z zdravilno vodo vas bodo regenerirali in sprostili, in če mislite, da to ne bo dovolj, so na voljo nove savne in svet masaž, kjer lahko izberete masažni tretma na osnovi visokokakovostnih naravnih olj.

Villa Magdalena bi se vam zlahka dotaknila srca, še posebej, če ste romantična duša in želite preživeti nepozabne dneve s svojo ljubljeno osebo.

Vila združuje wellness, masaže in gurmanske dobrote ustvarjalne zagorske kuhinje, dopolnjene z elementi francoske in italijanske kuhinje. Ste pripravljeni na malce bolj romantično doživetje Zagorja?

Dobrodošli v Restavraciji & Hotelu Zagi.

V miru mirnih zagorskih hribov v mestu Oroslavje je Restavracija & Hotel Zagi, ki s svojo bogato in privlačno ponudbo izpolnjuje visoke standarde. Vdihnite, okusite in se dotaknite Hrvaškega zagorja. In dotaknil se bo vaših src.

Čeprav je Zagorje bogato z očarljivimi naravnimi lepotami, termalnimi izviri in številnimi zdravilišči, vilami in hoteli, se ga najbolj zaznamuje enogastro ponudba.

Če se ustavite v restavraciji, okrašeni v avtohtonem zagorskem slogu, ali v očarljivi zagorski kleti, vas bodo pričakale prijetne arome in okusi purana ali »dirka« z mlinčki, vroči štruklji, koruzna juha, topel domač kruh in lahko se osvežite sami z nagrajenimi zagorskimi vini.

Raj za oči, raj za brbončice, raj za želodec. Vse to je Zagorje.

V času, ko je za družinske trenutke skupaj vse manj časa, je dobro imeti prostor, ki bo všeč vsem - od majhnih pa do največjih. V Zagorju lahko vsaka generacija najde nekaj zase, zato je to dealen kraj za družinske počitnice.

In če ste siti kolesarjenja ali pohodništva in iščete nekaj novega in vznemirljivega, obiščite park znanja, kjer se lahko z interaktivnim pristopom naučite zanimivih stvari. Baloni na vroč zrak vam bodo omogočili ogled Zagorja s ptičje perspektive in jahanje s konjeve perspektive. Tisti, ki želite začutiti še močnejši nalet adrenalina, lahko doživite let v simulatorju helikopterja ali se znebite nakopičenega stresa s prikradanjem, skrivanjem in streljanjem na paintball igriščih.

Ena najbolj znanih pesmi o Zagorju se imenuje "Lepe ti je Zagorje zelene". In takoj je vsem jasno, kaj je pesnik hotel povedati. Slikoviti zeleni griči z gradovi, dvorci, cerkvami, kletmi in vinogradi, med katerimi vijugajo vinske ceste in poti.

Več informacij poiščite na visitzagorje.hr.