Tudi v zimskih dneh je skok na kolo lahko odlična ideja: aktivnost na prostem bo pripomogla k sprostitvi in dobremu počutju, hkrati pa bo dobro prebudila tudi vaše telo in skrbela za ohranjanje telesne pripravljenosti.
Ko se odpravljamo na aktivnost pa je pomembno, da imamo s seboj tudi ustrezen obrok, ki bo nahranil naše telo in pripomogel k regeneraciji. Tukaj so 3 ideje za hranljive malice, ki so okusne, hkrati pa so dovolj praktične, da jih lahko brez težav vzamete s seboj na pot.
LUŠTna testeninska solata
Testeninska solata je enostavna za pripravo, sestavine pa brez težav prilagodite svojemu okusu. V osnovi je sestavljena iz kuhanih testenin (idealno je, če gre za polnozrnate testenine ali testenine, narejene iz stročnic) v kombinaciji z zelenjavo in viri beljakovin.
Za svežino bo poskrbel LUŠT paradižnik, k solati pa lahko dodate tudi drugo zelenjavo po okusu: bučke, kumare, papriko... Kot vir beljakovin sta pogosta izbira piščančje meso ali tuna, dodatno pa lahko testeninski solati dodate tudi sir.
Naša najljubša kombinacija je zagotovo testeninska solata z LUŠT paradižnikom, papriko, feta sirom, olivami in tuno. Ste jo že poskusili?
LUŠTna tortilija
Tortilija je še ena od jedi, ki je enostavna za pripravo in preprosta za transport, hkrati pa obstaja 1001 kombinacija za vsak okus. Tortilijo namažite z namazom po okusu ter ji dodajte zelenjavo po okusu in vir beljakovin. Vse skupaj zvijte in zapakirajte.
Kot namaz lahko uporabite sirni namaz, pesto, namaz iz oreščkov ali drug izdelek po izbiri. Od zelenjave vas bo zagotovo navdušil LUŠT paradižnik, pogosta izbira pa so tudi solata in koruza. Kot vir beljakovin se odlično obnesejo pusto meso ali ribe, dodatno pa lahko jed beljakovinsko obogatite tudi s stročnicami, kot so fižol ali čičerika.
Naše priporočilo je tortilija s sirnim namazom, LUŠT paradižnikom, zeleno solato in popečenim piščančjim mesom.
LUŠTen čips
Čips običajno povezujemo z nezdravo prehrano, a če ga pripravimo nekoliko drugače, je lahko hranljiv prigrizek, zlasti med ali po aktivnosti. Namesto krompirja uporabite LUŠT paradižnik, pri pripravi pa boste potrebovali tudi veliko manj olja, kakor pri pripravi običajnega čipsa.
Paradižnik narežite na 1 cm debele rezine. Meso paradižnika nasekljajte, mu dodajte začimbe po okusu, pusto skuto in jajce ter vse skupaj dobro premešajte. Paradižnikove kolobarje položite na pekač, obložen s peki papirjem in vanje nadevajte maso. Vse skupaj pecite približno 5 - 10 minut pri temperaturi 200°C, nato pa čips spakirajte in vzemite s seboj na pot.
Sveži in okusni paradižniki vse dni v letu
Paradižniki LUŠT so pridelani v Sloveniji, dostavljeni pa so še isti ali takoj naslednji dan po ročnem obiranju. Kratka transportna pot ni le okolju prijazna, temveč omogoča tudi sveže in optimalno dozorele pridelke, ki imajo višjo vsebnost vitaminov in mineralov.
Dobra novica pa je, da so LUŠT paradižniki na voljo vse dni v letu, tudi pozimi! Raziščite zimsko družino paradižnikov, ki vas bo razvajala s svežino pozimi in popestrila vaše aktivnosti na prostem.