Čokoladna brezglutenska torta

12. 4. 2016

Pocrkljajte se brez slabe vesti, a kljub temu nikar ne pretiravajte. :)

Celoten postopek priprave ter ogromno koristnih nasvetov si poglejte videu TUKAJ.

Zdaj pa se lotimo priprave.

Sestavine, ki jih potrebujete:
  • 500 g temne čokolade (85 % delež kakava)
  • 500 g masla
  • 3 žlice kakava
  • 1,5 dcl črne kave
  • 1 žlica vanilije v prahu
  • 8 jajc
Priprava:

Maslo in na koščke nalomljeno čokolado damo v posodo in stopimo na zelo zelo blagem ognju ali nad soparo. Ko se maslo in čokolada stopita, dodamo kakav ter vanilijo in premešamo.

Skuhamo črno kavo, jo malo ohladimo, precedimo ter dodamo stopljeni čokoladno masleni zmesi.

Ločimo beljake od rumenjakov ter beljake stepemo v trd sneg. Primešamo rumenjake. Nato masi dodamo malo ohlajeno čokoladno masleno zmes. Počasi mešamo in ko dobimo enakomerno zmes, jo pretočimo v pekač, obložen s peki papirjem.

Pečemo približno 30-40 minut na 160 °C. Torto vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Pa brez skrbi, če se bo torta na sredini rahlo pogreznila. Lahko jo pustimo tako in ohlajeno na sredini nadevamo s sadjem. Lahko pa torto, dokler je še vroča, pokrijemo z večjim krožnikom, da se bo enakomerno posedla.

Recept sta pripravila: Mario Sambolec in Vesna Milenkovič, www.feel-good.si

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri