Čokoladna brezglutenska torta

Čokoladna brezglutenska torta (foto: Arhiv | Aktivni.si) Arhiv | Aktivni.si
12. 4. 2016

Pocrkljajte se brez slabe vesti, a kljub temu nikar ne pretiravajte. :)

Celoten postopek priprave ter ogromno koristnih nasvetov si poglejte videu TUKAJ.

Zdaj pa se lotimo priprave.

Sestavine, ki jih potrebujete:
  • 500 g temne čokolade (85 % delež kakava)
  • 500 g masla
  • 3 žlice kakava
  • 1,5 dcl črne kave
  • 1 žlica vanilije v prahu
  • 8 jajc
Priprava:

Maslo in na koščke nalomljeno čokolado damo v posodo in stopimo na zelo zelo blagem ognju ali nad soparo. Ko se maslo in čokolada stopita, dodamo kakav ter vanilijo in premešamo.

Skuhamo črno kavo, jo malo ohladimo, precedimo ter dodamo stopljeni čokoladno masleni zmesi.

Ločimo beljake od rumenjakov ter beljake stepemo v trd sneg. Primešamo rumenjake. Nato masi dodamo malo ohlajeno čokoladno masleno zmes. Počasi mešamo in ko dobimo enakomerno zmes, jo pretočimo v pekač, obložen s peki papirjem.

Pečemo približno 30-40 minut na 160 °C. Torto vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Pa brez skrbi, če se bo torta na sredini rahlo pogreznila. Lahko jo pustimo tako in ohlajeno na sredini nadevamo s sadjem. Lahko pa torto, dokler je še vroča, pokrijemo z večjim krožnikom, da se bo enakomerno posedla.

Recept sta pripravila: Mario Sambolec in Vesna Milenkovič