Zakaj bi sladolede kupovali v trgovini, ko pa lahko osvežilne sladoledne lučke zelo preprosto in hitro pripravite doma? V tem receptu so nam še posebno všeč hrustljavi koščki kakavovih in kavnih zrn.
Sestavine:
- 3 olupljene zrele banane (330 g brez olupka)
- 1 skodelica gostega kokosovega mleka
- 1 skodelica zamrznjenih višenj
- 3 jušne žlice naravnega sladila (npr. agavin sirup)
- 1 čajna žlička zdrobljenih kavnih zrn
- 1 čajna žlička zdrobljenih kakavovih zrn
- drobni kokosovi kosmiči za posip
Priprava:
V blenderju zmešajte banane, kokosovo mleko in 1 jušno žlico poljubnega naravnega sladila, da dobite gladko maso. Z njo do polovice napolnite modelčke za lučke.
V blenderju vam bo zdaj ostala kakšna polovica bananine mase – dodajte ji 1 skodelico zamrznjenih višenj in 2 jušni žlici naravnega sladila ter ponovno zmešajte do gladkega. Masi z žlico primešajte kavna in kakavova zrna. S tako pripravljeno maso napolnite drugo polovico modelčkov. V vsak modelček vstavite leseno palčko in vrh mase posujte s kokosovimi kosmiči.
Lučke postavite v zamrzovalnik čez noč, da se popolnoma strdijo. Preden postrežete, modelčke za nekaj sekund postavite v vročo vodo, da lučke odstopijo.
Nasvet: Modelčke za lučke lahko najdete v večjih trgovinah, ali pa jih naročite po spletu.
Iz kuharice Alkimija čistih okusov avtorice Barbarelle. Foto: osebni arhiv.
V kuharici boste našli recepte za božanske sladice, solate, brezglutenski kruh in namaze, dišeče juhice in druge okusne obroke za vsak del dneva – brez rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in glutena.
Članek je bil objavljen v posebni izdaji revije Nova Vege & presna kuhinja, ki vas že čaka pri vašem najljubšem prodajalcu.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?