Sladoledne lučke - višnja, banana in kakav

14. 4. 2016
Sladoledne lučke - višnja, banana in kakav (foto: Arhiv Barbarella.si)
Arhiv Barbarella.si

Zakaj bi sladolede kupovali v trgovini, ko pa lahko osvežilne sladoledne lučke zelo preprosto in hitro pripravite doma? V tem receptu so nam še posebno všeč hrustljavi koščki kakavovih in kavnih zrn.

Sestavine:
  • 3 olupljene zrele banane (330 g brez olupka)
  • 1 skodelica gostega kokosovega mleka
  • 1 skodelica zamrznjenih višenj
  • 3 jušne žlice naravnega sladila (npr. agavin sirup)
  • 1 čajna žlička zdrobljenih kavnih zrn
  • 1 čajna žlička zdrobljenih kakavovih zrn
  • drobni kokosovi kosmiči za posip
Priprava:

V blenderju zmešajte banane, kokosovo mleko in 1 jušno žlico poljubnega naravnega sladila, da dobite gladko maso. Z njo do polovice napolnite modelčke za lučke.

V blenderju vam bo zdaj ostala kakšna polovica bananine mase – dodajte ji 1 skodelico zamrznjenih višenj in 2 jušni žlici naravnega sladila ter ponovno zmešajte do gladkega. Masi z žlico primešajte kavna in kakavova zrna. S tako pripravljeno maso napolnite drugo polovico modelčkov. V vsak modelček vstavite leseno palčko in vrh mase posujte s kokosovimi kosmiči.

Lučke postavite v zamrzovalnik čez noč, da se popolnoma strdijo. Preden postrežete, modelčke za nekaj sekund postavite v vročo vodo, da lučke odstopijo.

Nasvet: Modelčke za lučke lahko najdete v večjih trgovinah, ali pa jih naročite po spletu.

Deset telesnih znakov, ki razkrivajo, da vam nekdo laže

Vege in presna kuhinja, posebna izdaja revije Nova, april 2016Iz kuharice Alkimija čistih okusov avtorice Barbarelle. Foto: osebni arhiv.

V kuharici boste našli recepte za božanske sladice, solate, brezglutenski kruh in namaze, dišeče juhice in druge okusne obroke za vsak del dneva – brez rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in glutena.

Članek je bil objavljen v posebni izdaji revije Nova Vege & presna kuhinja, ki vas že čaka pri vašem najljubšem prodajalcu.