Sladoledne lučke - višnja, banana in kakav

14. 4. 2016
Deli
Sladoledne lučke - višnja, banana in kakav (foto: Arhiv Barbarella.si)
Arhiv Barbarella.si

Zakaj bi sladolede kupovali v trgovini, ko pa lahko osvežilne sladoledne lučke zelo preprosto in hitro pripravite doma? V tem receptu so nam še posebno všeč hrustljavi koščki kakavovih in kavnih zrn.

Sestavine:
  • 3 olupljene zrele banane (330 g brez olupka)
  • 1 skodelica gostega kokosovega mleka
  • 1 skodelica zamrznjenih višenj
  • 3 jušne žlice naravnega sladila (npr. agavin sirup)
  • 1 čajna žlička zdrobljenih kavnih zrn
  • 1 čajna žlička zdrobljenih kakavovih zrn
  • drobni kokosovi kosmiči za posip
Priprava:

V blenderju zmešajte banane, kokosovo mleko in 1 jušno žlico poljubnega naravnega sladila, da dobite gladko maso. Z njo do polovice napolnite modelčke za lučke.

V blenderju vam bo zdaj ostala kakšna polovica bananine mase – dodajte ji 1 skodelico zamrznjenih višenj in 2 jušni žlici naravnega sladila ter ponovno zmešajte do gladkega. Masi z žlico primešajte kavna in kakavova zrna. S tako pripravljeno maso napolnite drugo polovico modelčkov. V vsak modelček vstavite leseno palčko in vrh mase posujte s kokosovimi kosmiči.

Lučke postavite v zamrzovalnik čez noč, da se popolnoma strdijo. Preden postrežete, modelčke za nekaj sekund postavite v vročo vodo, da lučke odstopijo.

Nasvet: Modelčke za lučke lahko najdete v večjih trgovinah, ali pa jih naročite po spletu.

Vege in presna kuhinja, posebna izdaja revije Nova, april 2016Iz kuharice Alkimija čistih okusov avtorice Barbarelle. Foto: osebni arhiv.

V kuharici boste našli recepte za božanske sladice, solate, brezglutenski kruh in namaze, dišeče juhice in druge okusne obroke za vsak del dneva – brez rafiniranega sladkorja, mlečnih izdelkov in glutena.

Članek je bil objavljen v posebni izdaji revije Nova Vege & presna kuhinja, ki vas že čaka pri vašem najljubšem prodajalcu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ