Mi smo tik pred tem, da se pregrešimo. Pa vi?
Sestavine:
Bela čokolada:
- 100 g kakavovega masla
- 150 g indijskih oreščkov
- 3 jušne žlice agavinega sirupa
- vanilja
Temna čokolada:
- 50 g kakavovega masla
- 30 g kakava v prahu
- ščepec soli
- sladilo po okusu
- goji jagode za dekoracijo
Priprava:
Indijske oreščke najprej zmeljemo v drobno moko. Dodamo stopljeno kakavovo maslo, agavin sirup in vaniljo. Dobro premešamo v blenderju ali mešalniku. Oblikujemo centimeter visok kvadrat in ga postavimo v hladilnik. Če je masa preveč tekoča, jo pred oblikovanjem za nekaj minut postavimo v hladilnik. Ko je bela čokolada ohlajena in popolnoma trda, jo narežemo na za prst široke pravokotnike.
Vmes pripravimo temno čokolado tako, da stopljenemu kakavovemu maslu dodamo kakav v prahu, sol in po želji še sladilo po okusu. Dobro premešamo z metlico. Ohlajene koščke bele čokolade do polovice namočimo v temno čokolado in po želji okrasimo z zdrobljenimi jagodami goji. Postavimo v hladilnik in postrežemo ohlajeno.
Recept je pripravil Sašo Šketa, avtor strani Presno.si. Iz revije Lisa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?