Elan SLX - ultimativna izbira zahtevnih smučarjev, ki prisegajo na popolnost

Elan SLX -  ultimativna izbira zahtevnih smučarjev, ki prisegajo na popolnost (foto: Arhiv Elan skis) Arhiv Elan skis
22. 12. 2017 Promocijsko sporočilo

Brezkompromisni smučarji prisegajo na smuči, ki ponujajo filigransko natančnost, odličen nadzor in delujejo kot energetski spodbujevalnik.

Elan SLX so točno takšne smuči – puščica, pravzaprav. Njihova samozavest izvira iz tehnologije arrow, ki jo predstavljata sloj titanala v obliki puščice in podložna plošča iz ogljikovih vlaken. Sloj titanala puščičaste oblike je nameščen nad leseno sredico. Njegova osnovna funkcija je simultano in enakomerno razporejanje energije po celotni dolžini robnika, kar omogoča izjemen oprijem tudi na zelo trdi snežni podlagi. Za dodatek pa njegova oblika zagotavlja filigransko natančnost, ki pride še posebno do izraza pri zelo velikih hitrostih. Zato te smuči ponujajo izdatno mero nadzora in odlično navezovanje zavojev.

Pomembno nalogo seveda opravlja tudi podložna plošča iz ogljikovih vlaken, ki deluje kot nekakšen energetski spodbujevalnik. Vse to deluje v harmoniji s smučarjevimi ukazi.

Zato je Elan SLX ultimativna izbira zahtevnih smučarjev, ki prisegajo na popolnost v vseh njenih pojavnih oblikah.

Čeprav te smuči izvirajo iz tekmovalnega sveta, omogočajo tudi celodnevne smučarske užitke. Ob vseh vrhunskih značilnostih ponujajo izdatno mero udobja, zaradi česar smučarji občutijo manj utrujenosti.

Elan SLX so v svojem bistvu slalomsko naravnane smuči.

  • Omogočajo kratke energične in agilne zavoje, saj se njihov radij glede na dolžino giba med 11,5 in 14 metri.
  • Smučarjem, ki imajo raje nekoliko daljše zavoje, pa je namenjena veleslalomska različica Elan GSX, ki se od svoje slalomske sestre v glavnem razlikuje le po večjih radijih in dolžinah.
Značke: Elan smuči