Kateri smučarji so najbolj nerodni, kateri najtežji in iz kje prihajajo smučarji, ki so najbolj organizirani

Kateri smučarji so najbolj nerodni, kateri najtežji in iz kje prihajajo smučarji, ki so najbolj organizirani (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2017

Zanimiva raziskava – kakšni so, kakšne imajo navade in kakšen vtis pustijo smučarji in deskarji na snegu na smučiščih v Alpah. 

Telegraph je nedavno objavil raziskavo podjetja Alpinresorts, enega največjih ponudnikov smučarske opreme na spletu, ki razkriva, kakšen vtis pustijo smučarji in deskarji na snegu na smučiščih v Alpah. 

"Nekateri rezultati analize podatkov nas prav nasmejijo,« pravi generalni direktor Gunther Dillersberger. "Hkrati pa nam te številke pomagajo bolje razumeti naše stranke in tako lahko še izboljšamo storitev."

Med državami sicer ni Slovenije, a vseeno preverimo ...

Britanci so najbolj nerodni

Na vrhu seznama ene manj zavidljivih kategorij so se znašli Britanci - če kdo, potem bodo oni poročali o izgubljeni ali polomljeni opremi.

Smučarka

Najpogostejše ime na smučišču ...

oz. med obiskovalci resortov je Thomas. Sledijo mu David, Tom (tisti Thomasi, ki so si drznili skrajšati svoje ime), Alex in Paul.

Avstrijski St. Anton priljubljen med Britanci in Nemci

Glede na raziskavo je Avstrijsko smučišče St. Anton na vrhu seznama pri Britancih, drugi najštevilčnejši pa so ljubitelji belih strmin iz Nemčije.

Mimogrede: na Sv. Antonu imate na voljo 305 kilometrov prog, smučk skorajda ni treba sneti, brez dvoma pa je ugled smučišča povezan tudi z odličnim apres-ski in drugo zabavo.

Smučišče St. Anton Avstrija

Belgijci so najbolj organizirani

V povprečju so kupci iz Belgije opremo rezervirali 28,1 dni vnaprej, prej kot katerikoli drugi narod. Nemški smučarji so, za mnoge verjetno presenetljivo, rezervirali le 17,5 dni pred prihodom.

Deskanje na snegu imajo radi Nizozemci

Raziskava je pokazala, da imajo deskanje na snegu najraje Nizozemci – 11 odstotkov jih najame snowboard. Francozi imajo raje smučanje (94 odstotkov), Britanci prav tako – le 7 odstotkov se jih odloči za izposojo deske.

Deskanje na snegu

Nizozemci so najtežji

Med petimi narodnostmi, vključenimi v raziskavi, so najtežji Nizozemci - v povprečju tehtajo 76,9 kilogramov. Francozi so med najlažjimi - 71,6 kg …

… in tudi med najmanjšimi

V povprečju merijo 173,5 cm. Nizozemci so najvišji – v povprečju 178,4 cm. Nemci se uvrščajo na drugo mesto, Belgijci na tretje, Britanci pa četrto s 174,6 cm v povprečju.

Preverite še: 5 top aplikacij, ki bi jih moral preizkusiti vsak ljubitelj smučanja

In če še ne sodelujete v naši akciji, pohitite s prijavo!

Vsak teden vam bomo poslali

  • nasvete,
  • treninge in
  • zanimivosti,

Vsak ponedeljek pa podelimo tudi super nagrade.

Kaj vse smo pripravili? Preverite s klikom na spodnji gumb!