Nova sezona, polna priznanj: Elan s svojo inovativnostjo, vrhunskim oblikovanjem in funkcionalnostjo navdušuje svet

Nova sezona, polna priznanj: Elan s svojo inovativnostjo, vrhunskim oblikovanjem in funkcionalnostjo navdušuje svet (foto: Pascal Gertschen) Pascal Gertschen
29. 12. 2017

Elanovi izdelki so bili tudi pred letošnjo sezono deležni velike mednarodne pozornosti. S svojo inovativnostjo, vrhunskim oblikovanjem, funkcionalnostjo in izvirnostjo skoraj ni prireditve, na kateri ne bi navdušili žirij, ki podeljujejo prestižne tehnološke in oblikovalske nagrade.

Kot že nekaj let zaporedoma je tudi letos Elan prejel nagrado red dot, tokrat za smuči Ibex 84 Carbon XLT v kategoriji produktnega dizajna (high design quality). To je že enajsti red dot, ki ga je begunjsko podjetje prejelo od leta 2007.

Elanovi izdelki so bili uspešni tudi na sejmu športne opreme ISPO v Münchnu, kjer so prejeli dve priznanji.

  • Z zlatim priznanjem ISPO award gold winner so nagradili turne smuči Ibex 84 Carbon XLT,
  • s priznanjem ISPO award winner pa smuči najvišjega cenovnega razreda SLX Fusion.

V ZDA je smučarska revija Ski Magazine podelila nagradi hot Gear ženskemu modelu za prosto smučanje Ripstick 102 W in modelu turnih smuči Ibex 94 Carbon XLT, zimski športni portal pugski.com pa je modelu smuči SLX Fusion podelil nagrado best in snow.

V sklopu letošnjega zimskega sejma SIA Snow Show, ki je januarja potekal v Denverju in velja za enega največjih ameriških dogodkov v zimskošportni panogi, so Elanove smuči prejele še pet nagrad.