Slovenski filmi o smučanju, ki si jih morate pogledati

Slovenski filmi o smučanju, ki si jih morate pogledati (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2018

Za vse, ki obožujete zasnežene strmine in zimske avanture.

Smučanje s 7 vrhov

Ekstremno smučanje, kjer ni tovariške pomoči in varovanja, športna pot od začetkov v domačih Alpah do izjemnih spustov z vrhov sedmih celin ... Zgodba slovenskega alpinista in smučarja Dava Karničarja o smučanju s 7 najvišjih vrhov, vključno s spustom z Everesta, v njej pa razkriva tudi precej trikov svoje dejavnosti in svoje razmišljanje.

Lovci na pršič (Powder hunters)

Med glavnimi akterji oziroma smučarji in deskarji so Grega Ažman, Grega Benčina, Miha Benčina, Rok Černe, Anže Čokl, Tomaž Džuban, Milan Hernaus, Arne Jeglič, Janko Kos, Grega Kozelj, Gorazd Mandelj, Tadej Oražem, Jani Pogačar, Jani Skrinjar, Jan Sluga, Bor Šumrada, Janez Trošt, ter mnogi drugi zasvojenci s pršičem.

Film je nastajal v zimski sezoni 2005 v gorah širom sveta, med glavnimi pa Slovenija, Švica, Italija in Avstrija. Smučanje zajema spuste v visokogorju in sredogorju ter pokriva različne tipe smučanja in deskanja: od prostega sloga (freeride), turnega smučanja in zahtevnih alpinističnih smučarskih spustov.

7 do uspeha

Dve leti po filmu Na knato! Sandija Murovca - Murija smo dobili film, ki razkriva skrivnosti smučarske tehnike Tine Maze. Odločne ženske, ki je premikala meje mogočega. Rekorderke, ki je v sezoni 2013 osvojila 2.414 točk. Za primerjavo, najboljši moški v zgodovini, Hermann Maier, jih je nanizal 'le' 2000.

Gre za film, ki natančno prikazuje in razkriva prav vse ključne skrivnosti tehnike uspeha vrhunske športnice.

Counting days

Produkcija Untouched, poznana po svojih športnih filmih z zimsko tematiko, je po prvencu Untouched (2012), drugem Sunny side of the Alps (2014) predstavila še tretji film Counting days (2015). Avtor filma Matej Gostinčar je povezal zgodbo treh krajših potovanj po Bosni, Avstriji in Norveški (pri nas sezona namreč ni postregla z obilico snega). Zgodba pa se prične nekje tam zunaj ob ognju, v slikoviti pokrajini Julijskih Alp, kjer se ekipa spominja pretekle zimske sezone.

Za smučarje, ki imajo tekmovalne gene zapisane v DNK

In za tiste, ki prisegajo na popolnost.

Brezkompromisni smučarji prisegajo na smuči, ki ponujajo filigransko natančnost, odličen nadzor in delujejo kot energetski spodbujevalnik. Elan SLX so točno takšne smuči – puščica, pravzaprav.

Elan SLX smuči

Njihova samozavest izvira iz tehnologije arrow, ki jo predstavljata sloj titanala v obliki puščice in podložna plošča iz ogljikovih vlaken. Njegova osnovna funkcija je simultano in enakomerno razporejanje energije po celotni dolžini robnika, kar omogoča izjemen oprijem tudi na zelo trdi snežni podlagi. Za dodatek pa njegova oblika zagotavlja filigransko natančnost, ki pride še posebno do izraza pri zelo velikih hitrostih. Zato te smuči ponujajo izdatno mero nadzora in odlično navezovanje zavojev.

Pomembno nalogo seveda opravlja tudi podložna plošča iz ogljikovih vlaken, ki deluje kot nekakšen energetski spodbujevalnik. Vse to deluje v harmoniji s smučarjevimi ukazi.

Zato je Elan SLX ultimativna izbira zahtevnih smučarjev, ki prisegajo na popolnost v vseh njenih pojavnih oblikah.

Čeprav te smuči izvirajo iz tekmovalnega sveta, omogočajo tudi celodnevne smučarske užitke. Ob vseh vrhunskih značilnostih ponujajo izdatno mero udobja, zaradi česar smučarji občutijo manj utrujenosti.

Poiščite svoj par na www.elanskis.com