Najbolj zanimivi Guinnessovi rekordi športnikov za 2014

Najbolj zanimivi Guinnessovi rekordi športnikov za 2014 (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2013

Te dni je po svetu izšla ena najbolje prodajanih knjig na svetu - nova Guinnessova knjiga rekordov 2014. Spletni portal Aktivni pa ob tej priliki en izvod te priljubljene knjige v nadaljevanju tudi podarja.

Najprej pa ...

Najbolj zanimivi rekordi športnikov

Med številnimi rekordi, ki so prestali zahteven postopek preverjanja Guinnessove ekipe, boste našli pasjega vrvohodca, brkato žensko, velikanski motocikel in celo zelenjavni orkester. V spletnem uredništvu pa smo med listanjem nagradnega izvoda te čudovite velike knjige naleteli na naslednje, po našem (subjektivnem) mnenju najbolj zanimive rekorde športnikov.

Prvi skok brez padala

Kaskader Gary connery (VB) je 23. maja 2012 v letalni obleki skočil iz helikopterja na višini 737 m nad Oxfordshirom, VB, in kot prvi padalec brez sproženja padala varno pristal v kupu 18.600 kartonastih škatel.

Connery si je slavo priskočil na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger leta 2012, ko je iz helikopterja skočil preoblečen v kraljico Elizabeto II.

Najhitrejši tek na 100 m v visokih petah

Julia Plecher (Nemčija) je 13. julija 2012 v Evropskem parku Rust, Nemčija, za nemško oddajo o Guinnessovih rekordih, Wir Holen den Rekord, pretekla progo (100 m) v visokih modnih petkah in ciljno črto prečkala čez 14,531 sekunde.

Največje število zalučanih oseb

Aneta Florcyk (Poljska) je 19. decembra 2008 v oddaji Guinnessovi svetovni rekordi v Madridu, Španija, dvignila in zlučala 12 oseb. Florcykova je premagala izzivalko, Španko Irene Gutierrez, ki je zalučala 10 oseb.

Največ prostih košarkarskih metov v minuti

Profesionalna košarkarica Ashley Graham (ZDA) je 31. marca 2012 v oddaji Lo Show dei Record v Rimu, Italija, žogo 40-krat vrgla na koš. Pomagalo ji je pet igralcev košarkarskega moštva iz Rima.

Najdlje trajajoče balansiranje motorne žage na bradi

Rekord za najdlje trajajoče balansiranje motorne žage na bradi znaša eno minuto in 25,1 sekund. V centru Sri Chinmoy v New Yorku, ZDA, ga je 12. novembra 2012 dosegel serijski rekorder Ashrita Furman (ZDA).

Največ obratov na gredi v minuti

Dve nadarjeni telovadki sta v anale rekordov prileteli z osupljivimi 20 vzvratnimi obrati na gredi v minuti. 11-letna Giulia Bencini (Italija) je podvig izvedla 28, marca 2012 v Rimu, Italija. S tem je izenačila rekord, ki ga je Elilie Schutt (Francija) postavila 16. avgusta 2005 v oddaji L'Ete De Tous Les Records v Soulac-sur-Meru, Francija.

Podarjamo izvod Guinnessove knjige rekordov 2014

Še čisto vročo knjigo Guinnessovih rekordov 2014 podarjamo srečnici, ki nam je poslala pravilen odgovor na naslednje nagradno vprašanje:

  • Navedite slovensko športnico, ki se ji je uspelo zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov! Namig: tukaj.

Največ sreče pri žrebu je imela Andreja H. iz Ljubljane.

Čestitamo!