Video: Dve (zabavni) minuti za zdrave zobe

28. 11. 2012 Promocijsko sporočilo

Pomembno je, da si tako kot odrasli, tudi otroci pravilno in temeljito umivajo zobe vsaj dve minuti. To pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog. In dve minuti sta lahko prav zabavni.


Če so otroci zelo majhni in imajo majhne zobke, je ščetkanje lahko krajše. Ko so večji, je potrebno zobe ščetkati 2 minuti, da zobje absorbirajo mikroskopske delce v zobni pasti, ki utrjujejo zobe.

Zabaven pripomoček za ščetkanje pa je tudi peščena ura, ki bo povedala, kdaj lahko zaključimo s ščetkanjem.

Vsak zob v otrokovih ustih očistite z nežnimi krožnimi gibi. Poskrbite, da so čiste vse površine njegovih zob – vse do dlesni. Po ščetkanju otroka poskusite spodbuditi, da izpljune peno vendar naj si ust ne izpere. Na ta način bo fluorid še naprej ščitil njegove zobe. Poskrbite tudi, da malček ne pogoltne zobne paste, hkrati pa se zavedajte, da dojenčki težko pljuvajo.

Sodelujte v nagradni igri!

Da bo prvo ščetkanje bolj zabavno ...

Zaupajte nam svoje 'skrivnosti' za nego otroških zob. Pošljite ideje, nasvete, trike, predloge ... kako malčku ščetkanje zob narediti kar se da zabavno in kako se vi 'spopadate' s to vsakodnevno rutino.

Pohitite! Nagradna igra trajala le še do konca novembra, najbolj kreativne pa čaka čudovita nagrada.

Več o nagradni igri na povezavi Iščemo naj nasvet za nego otroških zob.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri