Ideja za izlet: Cima del Cacciatore - kjer se kar vrstijo lepi razgledi

Ideja za izlet: Cima del Cacciatore - kjer se kar vrstijo lepi razgledi (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
5. 6. 2018

Pravijo, da dobro preživeta nedelja prinese dober teden. Če to drži, bo moj odličen!

Za tokratni vikend podvig sva si s kolegico izbrali dvatisočak Cima del Cacciatore v Julijskih Alpah pri zahodnih sosedih, ki naju je v jutranjih urah pričakal obsijan s toplim poletnim soncem.

Z izhodišča sva s pogovornim tempom nadaljevali pot in kmalu prišli do melišča, ki naju je v zmernem vzponu pripeljal do zahtevnejšega dela poti.

Zadnji del je varovan z jeklenicami, kar je po mojem mnenju vedno najbolj zabaven del poti . Ravno dovolj »plezarije«, da je vzpon zabavnejši, bi pa na tem mestu priporočila uporabo čelade.

Prihod na vrh nama je postregel s prekrasnimi razgledi, kjer sva si vzeli čas za domačo kavo, ki ima v gorah vedno boljši okus kot v dolini, malico in seveda fotografiranje.

Na žalost letošnje zgodnje poletje zaznamujejo popoldanske nevihte in bližajoči se temni oblaki so bili razlog, da sva morali vzeti pot pod noge in se čimprej vrniti nazaj v dolino. Pot navzdol, ki je mestoma dokaj strma in še prekrita s snegom, se lažje prehodi s pomočjo pohodnih palic in na takšnem terenu se odlično odrežejo palice McKinley Migra 06.

Nedeljski izlet je poskrbel za ravno pravo mero kondicijskega treninga, združenega z odlično družbo in pozitivno energijo.

Seveda pa velja omeniti, da je k uspešnemu vzponu nedvomno veliko prispevala primerna pohodniška oprema, ki mi je omogočila varen in udoben korak. Z veseljem sem preizkusila nov ženski pohodniški nahrbtnik McKinley Falcon VT 25 W, ki je primeren za enodnevne ture, s prostornino 25 litrov pa ravno prav velik za vse najnujnejše stvari in hkrati ravno prav majhen, da je praktičen in ne ovira hoje.

Tjaša Fajdiga

Spoznajte avanturiste, ki bodo odkrivali neznano z Intersportom!