Ideja za izlet: Mašun - ki ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi

Ideja za izlet: Mašun - ki ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi (foto: Tjaša Fajdiga) Tjaša Fajdiga
10. 7. 2018

Čudovita sončna sobota, preživeta v objemu prostranih notranjskih gozdov!

Tokrat sem namesto v visokogorje odšla na kratek izlet na Mašun, ki je drugače poznan kot krajinski park, ki obiskovalcem ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi. Hrib oziroma izletniška točka Mašun je s svojo nadmorsko višino 1025 metrov privlačen tudi za kolesarje, zato Kolesarski klub Postojna prireja kolesarsko tekmovanje s cestnimi kolesi v disciplini 'kolesarski vzpon na Mašun'.

Je del gorske planote Snežnik in je hkrati poleg naselja Sviščaki najbolj priljubljeno izhodišče za vzpon na goro Snežnik. Učna pot, ki je urejena v okolici Mašuna, nas skozi snežniške gozdove popelje do gradu Snežnik, katerega zgodovina sega v 11. stoletje. Prekrasna in sproščujoča narava je primerna za aktivno preživljanje prostega časa ali pa le za lenobno poležavanje ob piknik košari.

Sobotni izlet smo začeli s sprehodom po mašunskih sprehajalnih poteh in ga zaključili s počitkom ter ogledom ostankov starega lovskega gradu, ki se nahajajo v neposredni bližini gostišča Mašun. Še posebej veličasten razgled na ostanke je v zimskem času, ko se celotna okolica spremeni v pravo zimsko pravljico.

Tudi tokrat sem bila zelo zadovoljna z nahrbtnikom McKinley Falcon VT 25 W in s pohodnimi palicami McKinley Migra 06, ki ju lahko uporabimo tako za zahtevne vzpone v visokogorje, kot za sproščujoč družinski sprehod v naravi.

Tjaša Fajdiga

Preverite vse kotičke, ki so jih odkrivali naši avanturisti - Andrej, Tjaša in Sabina

Tu so odlične ideje za izlete: