Ideja za izlet: Na Komno in za zaključek izleta skok v jezero

Ideja za izlet: Na Komno in za zaključek izleta skok v jezero (foto: Sabina Brdnik) Sabina Brdnik
6. 7. 2018

Poznate občutek, ko ste z nekom in ste lahko popolnoma neobremenjeni, kaj rečete in kako se obnašate? In veste, da vas bodo te osebe imele rade, ne glede na to, kaj boste naredili in kakšne neumnosti se vam bodo pletle po glavi. No, jaz sem vesela, da imam v svojem življenju takšne ljudi in da so vedno pripravljeni na kakšno avanturo v objemu narave. Tako je bilo tudi to nedeljo. 

V dobri družbi sem se odpravila na drugi izlet za izziv Odkrij neznano.

Na Komno

Izhodiščna točka je bila koča Savica, kjer smo parkirali avtomobil.

Pot smo nato nadaljevali do koče na Komni, do koder smo hodili približno dve uri in pol. Tam smo nekaj spili in uživali ob razgledu na gore, ki Komno obdajajo.

Po krajšem premoru nas je pot vodila naprej do Koče pod Bogatinom, do koder je petnajst minut lahke hoje.

Ker je bilo napovedano slabo vreme, oblaki pa so postajali čedalje bolj gosti in temnejši, smo se odločili, da do Bogatina ne gremo.

Rajši smo postavili šotor McKinley nekje ob poti. Ko je ta že stal, so se oblaki nenadoma razkadili in sonce je začelo zelo močno pripekati. Vsi smo se strinjali, da je v dani situaciji šotor bolj primeren za savnanje in kurjenje oblog okoli trebuha. Obrazi mimoidočih so nam dali vedeti, da šotor in visoke temperature pač ne gredo skupaj.

Zame ni lepšega občutka kot privabiti nasmeh na obraze drugih ljudi. Smeh je pol zdravja, zakaj torej ne bi v življenju počeli stvari, ki lahko nekomu vsaj malo polepšajo dan.

Spalna vreča Mckinley pa se je zelo izkazala in jo priporočamo tudi kot odejo za piknik. Tako je mehka in udobna, da smo se na njej počutili kot doma na kavču.

Samo razgled je bil mnogo bolj fantastičen.

Ko smo šotor pospravili, je začelo deževati, zato smo se hitro odpravili nazaj do koče, kjer smo vedrili in nekaj dobrega pojedli. Pridobili smo dovolj energije za povratek v dolino.

Pot je bila nezahtevna, tako da je primerna za vse generacije. Je dolga, vendar se jo splača prehoditi, saj se vmes odpre razgled na Bohinjsko jezero.

Ko smo se vračali nazaj, nas je ob pogledu na vodo prešinila misel, da bi se lahko za zaključek tega izleta vrgli še v jezero. Ker smo takšna družba, da smo vsi malo bolj odštekani in pripravljeni na nove dogodivščine, smo celotno stvar seveda izpeljali. Jezero je bilo malo bolj hladno, kot smo pričakovali, vendar je bila to osvežitev, ki smo jo po napornem dnevu zagotovo potrebovali.

Hvala Intersport Slovenija in Aktivni.si, da lahko skupaj z vami doživljam avanture in ustvarjam nepozabne spomine.

Sabina Brdnik

Preverite še: Takšna so jutra na 2000 metrih nadmorske višine (izkušnja naše avanturistke Sabine) 

In tudi: