Ideja za izlet: Na štajerski Triglav - od koder je eden najlepših razgledov daleč naokoli (video)

20. 6. 2018

Izlet je najlepši v družbi svojih najbližjih, če pa je še prvič in želja obeh, je še toliko lepše. Prav zato sva se s partnerko odpravila na za naju še neraziskan Boč, imenovan tudi štajerski Triglav.

To je zame drugi izziv v sodelovanju z Intersportom Slovenija in aktivni.si v okviru akcije Odkrij neznano

Boč (978 mnv ) je strma gora v Krajinskem parku Boč v Bočkem pogorju jugovzhodno nad Poljčanami in predstavlja goro v jugovzhodnem delu Karavank. 

No, in prav Zgornje Poljčane so bile najina izhodiščna točka, od koder sva krenila po markirani poti čez Babo, apnenčast razgledni pomol, od koder je lep razgled na Poljčane, dolino Dravinje in jugovzhodno Pohorje.

Pot je strma, a nezahtevna. Čez koreninje so mi odlično služili pohodni čevlji McKinley.

Vse poti se združijo v eno pri planinskem domu Boč, do katerega vodi asfaltna pot in je primerna tudi za kolesarje. Dom obdajajo čudoviti travniki. Od tu je še slaba ura hoje do vrha.

Na vrhu nas pričaka razgledni stolp s katerega se nam odpre čudovit razgled. Ob jasnem vremenu se vidi celo do Blatnega jezera na Madžarskem. Na stolpu mi je ob vetru nudila zaščito pohodna jakna McKinley iz Intersporta.

Po lepem razgledu in strnjenih mislih sva se vrnila v dolino na izhodiščno točko.

Vedno nam ni treba obiskati visokogorja, da obnemimo nad lepotami narave. V večini nam je veliko dostopnejša in bližje kot si sploh lahko zamislimo, zato le pogumno novim izzivom naproti.

Andrej Kmetič

In ko boste že tam, preverite še to odlično idejo za izlet: Kam, če ne na Mariborsko Pohorje? In do slapa Skalca (video) 

In spoznajte še avanturistki Tjašo in Sabino: