10 nasvetov, zaradi katerih se bo vedno znova zaljubil/a v vas

10 nasvetov, zaradi katerih se bo vedno znova zaljubil/a v vas (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2018

Ne glede na to, koliko časa sta že skupaj in kako dobro se poznata.

Poslušajte. To je ključno za zdrav odnos – na samem začetku zveze in po tem, ko so medeni meseci za vama. Konflikti so v odnosih neizogibni. Študija pa je pokazala, da je pri tistih parih, ki se znajo pogovoriti mirno in se partnerja poslušata, veliko manj možnosti za razhod.

Vzpostavljajte očesni stik. Od tega, koliko imata očesnega stika in koliko časa zadržujete pogled, je odvisno kako močna bo vajina zveza, pravi raziskava.

Večkrat naredite nekaj lepega. Kar tako. Študija je namreč pokazala, da čutenje hvaležnosti zaradi prijaznega dejanja partnerja močno zbliža. Pri tem pa je občutek hvaležnosti pomembnejši od samega dejanja.

Smejte se in bodite pozitivni. Ker vas to naredi preprosto privlačnejše.

Bodite odkriti. Bodite to, kar ste.  

Imejta svoj skrivni jezik. Po mnenju raziskovalcev iz Univerze v Teksasu, je tudi to eden izmed načinov, ki okrepi vajino vez. 

Dotik. Ni treba iti predaleč, le bežen dotik je dovolj. A večkrat.

Strastno se poljubljajta. Ne nežno, strastno.

Partnerja spoštujte. Psihoterapevt M. Gary Neuman je preučil na stotine parov in ugotovil, da je pri 48 % razlog za neuspeh prav pomanjkanje spoštovanja s strani partnerja.

Izberite kavo ali čaj. Sladoledu se raje izognite. In ne, to nima nič opraviti s kilogrami. Psiholog John Bargh je namreč prišel do zanimive ugotovitve: ko nam je toplo, to menda izražamo tudi navezen. Ljudje, ki so nam blizu pa občutijo to toplino.

Preberite: Globoko povezani pari počnejo takšne stvari

In preverite še: Kaj o vas razkriva barva oči

 

 

 

 

Značke: ljubezen odnos

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri