10 zlatih pravil novega razmerja

10 zlatih pravil novega razmerja (foto: Profimedia) Profimedia
26. 7. 2017

Ste na začetku novega razmerja? Potem morate poznati teh 10 pravil, ki vam bodo pomagala, da bo to trajalo čim dlje.

Začetek novega razmerja je lahko zapleten. Moški pogosto ne vedo točno, kaj ženske mislijo ali si želijo, kar vodi do neizogibnih prepirov. Zato vama lahko teh 10 zlatih pravil novega razmerja zelo pomaga pri premagovanju tistih najmanjših ovir, da bosta lahko začela uživati v skupnem življenju.

1. Javno razkazovanje čustev.

Ljudje imajo različna mnenja oziroma omejitve, ko pride do obnašanja parov v javnosti. Najdita mejo (držanje za roke, poljub, objem) in je ne prestopita.

2. En dan na teden.

Odločita se, da bosta en dan v tednu preživela popolnoma sama – drug z drugim, brez ostalih. Vsi smo zelo zaposleni, zato je skupaj preživet čas zdrav za katerokoli razmerje.

3. Brez "gušenja".

Biti skupaj je fantastično – obnašanje kot siamska dvojčka pa malo manj. Spoštujta prostor drug drugega in si ne zamerita, če kateri od vaju potrebuje nekaj časa zase.

4. Ne pogovarjajta se o prihodnosti, dokler ni čas za to.

Nič ne prestraši (moškega) bolj, kot načrtovanje otrok, preden je sploh pripravljen na to. Ne misli, da si ne želi biti s tabo, če pri tem zamenja temo. Preprosto uživa v tem, kar imata.

5. Oblikovanje prijateljstva s partnerjevimi prijatelji.

Pri tem ne mislimo, da morate biti eden izmed njih, je pa dobro (tako zanj/-o kot za vas), če se počutite v družbi njegovih/njenih prijateljev/prijateljic prijetno.

6. Vendar ne pozabite na svoje.

Ne pozabite na tiste, ki so bili z vami, preden se je pojavil/-a on/-a. To vam lahko vzamejo "za zlo" in v primeru, da se bosta razšla, potrebujete svoj krog podpore.

7. Ne skrivajte.

Seveda mu/ji ni potrebno povedati prav vsega, vendar pa je najverjetneje dobra ideja, da ne skrivate tega, da ste še vedno dober prijatelj/dobra prijateljica s svojo bivšo/svojim bivšim, preden naleti na vaju sredi ulice.

8. Sprostite se.

Ne začnite prepira, če na primer on pogleda kakšno dekle ali pa vi rečete, da je ta in ta igralec vroč. Saj to ne pomeni, da kateri koli od vaju želi s tisto osebo spati.

9. Ne razglašajte vsega okoli.

To je razmerje, ne podaljšana stvar za eno noč. Ni vam treba okoli govoriti, kaj se dogaja v vajini spalnici.

10. Nobenega predvidevanja ali iger ugibanja.

Ne silite ga/je, da mora ugotoviti, kaj v resnici mislite "V redu je, če ne greva ven za moj rojstni da." Če boste iskreni s svojimi čustvu, boste preprečili marsikateri konflikt.

Preberite še: Kaj se spremeni, ko začetno razmerje preide v resno zvezo? ali pa Resnica, ki se skriva za zaljubljenostjo.