12 stvari, ki bi jih morale skupaj početi mame in hčerke za praznike

12 stvari, ki bi jih morale skupaj početi mame in hčerke za praznike (foto: Shutterstock) Shutterstock
1. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Praznični čas je tisti čas, ki se ga bosta še dolgo spominjali. Vsi vemo, da je pogosto mamina družba v času praznikov prav tista najbolj zaželena in zabavna!

1 Pecita

Izberita nekaj starih družinskih receptov in specita velikooo piškotov. Nekaj za vajini družini, nekaj pa za prijatelje in sosede.

2 Nakup daril

Izognita se predpraznični gneči in  se ustavita v majhnih lokalnih  trgovinah in butikih. Ko končata, povabite mamo na večerjo v njeno najljubšo restavracijo.

3 Skupaj zavijta darila

Tudi to lepo opravilo opravita skupaj. Nihče ne zna narediti tako lepe pentlje kot mama!

4 Skupno prostovoljstvo

Skupaj opravita neko prostovoljno dejavnost. Razširjanje prazničnega vzdušja in pomoč drugim – to je pravzaprav namen praznikov.

5 Kratke počitnice

Skupaj lahko obiščeta kakšen sejem v naši okolici ali pa si privoščita vikend razvajanja v dvoje. Da si bosta izlet še bolje zapomnili, si oglejta še kak koncert in se sprehodita po lepo okrašenem mestu.

6 Okolica doma

Skuhajte velik lonec kakava, ga napolnite v termovko in se skupaj podajta na ogled okrašenega kraja, v katerem živite.

7 V kavarno

Povabite mamo na kozarček toplega … Čaja, kave ali vroče čokolade. Privoščita si še nekaj sladkega.

8 Ogled filma

Povabite mamo v kino, zaključita pa s kozarcem rdečega vina. Če vam je ljubše ostati doma, si film oglejta doma, ne pozabita pa na vino ali kakšen punč.

9 Okrasitev doma

Pomagajte mami okrasiti družinski dom. Lahko ji tudi ponudite, da prinesete še nekaj dodatnih okraskov, da bo vzdušje samo še bolj praznično.

10 Domača delavnica

Odeje preoblikujte v nogavice, skupaj naredita okraske ali pa celo darila – možnosti je nešteto! Ko bosta tako nekaj ustvarili skupaj, boste imeli dragocen spomin na mamo.

11 Zbiranje prispevkov

Kupita tudi nekaj daril za družine, ki potrebujejo pomoč, napolnita košaro z živili in jo odnesita v cerkev ali pa v dobrodelno organizacijo. Ta pomembna dejavnost bo upočasnila vajin ritem v najbolj hektičnem delu leta in vaju spomnila na lepoto in pomen božičnih dni.

12 Družinske fotografije

Zagotovo imate lepe spomine na božično-novoletne, toda tokrat si fotografije oglejta skupaj z mamo. Zagotovo jih boste videli tudi povsem drugače skozi njene oči.

Foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri