12 stvari, ki se zgodijo, ko najboljši prijatelj začne z novim razmerjem

12 stvari, ki se zgodijo, ko najboljši prijatelj začne z novim razmerjem (foto: Profimedia) Profimedia
19. 8. 2017

Če smo iskreni, tudi sami na začetku novega razmerja manj časa posvetimo najboljšemu prijatelju in več svoji novi sorodni duši. A z novo ljubeznijo pridejo tudi dobre stvari.

Vsi obožujemo svoje najboljše prijatelje in smo navdušeni, ko še nekdo drug opazi, kako izjemni so. To prinese tudi nekaj sprememb.

Proslavljate dobre novice. Iskreno ste veseli za prijatelja, kar proslavita na zabavi ali doma ob vajini najljubši stvari (filmih, palačinkah, sladoledu …). Pošalite se, da si niste nikoli mislili, da boste prav vi tretje kolo.

Pogovori se spremenijo iz »poglej to luškano bitje!« v »veš kaj lepega je danes storil/a zame …«. A še vedno počneta vse »vajine stvari«: ob sredah hodita v kino in ob petkih posedata ob doma narejenih koktajlih ter si pripovedujeta zgodbe. Vedno pa ste obveščeni tudi o tem, kaj počne njena/njegova sorodna duša.

Vaša skupina prijateljev se poveča. Njegovi/njeni prijatelji postanejo vaši in obratno. Trudite se pustiti kar najboljši vtis, saj ne želite razočarati prijatelja. Morda je to tudi priložnost, da še sami najdete ljubezen, če še niste v razmerju.

Skuša vam »podtakniti« nove prijatelje svojega partnerja. Neočitno vas povabi zraven vedno, ko je prisoten tudi tisti, s katerim si vas želi videti. Ko to končno ugotovite, je že prepozno ali pa se začnete upirati. Če vam je izbranec/izbranka všeč, dovolite, da vam prijatelj priredi zmenek.

Nenadoma je prijateljev partner kot vaš nov brat ali sestra. Sprva oba pazita na besede, potem pa se začneta prepirati in kovati načrte za prijateljevim hrbtom, kar ga spravlja ob pamet. Končno ste našli nekoga, s komer boste delili smešne prigode iz prijateljevega življenja. Saj se morata dobro spoznati, kajne?

Veste čisto vse, kar se dogaja v razmerju. Partner tega seveda ne ve, vi pa se zadržujete in napeto premislite vsako besedo, da ne bi izdali česa, kar ne bi smeli vedeti.

Včasih izpustite dogodek, ki bi ga obiskali s prijateljem, ker ta nima časa. Tega ne zamerite, saj veste, da morate žrtvovati nekaj stvari za njegovo/njeno srečo. V mislih se nasmihate naslednjemu koncertu, ki ga bosta obiskala skupaj.

Naučite se, kako postati priročno tretje kolo. Fotografirate ju na izletu, njegovemu/njenemu partnerju svetujete pri kupovanju rojstnodnevnega darila, udeležite se »veselih uric«, saj imajo pravilo »dve pijači in ena zastonj«. Skušate narediti vse za prijateljevo srečo.

Začnete z načrtovanjem poroke. Natanko veste, kako se prijatelj želi zaročiti, kateri datumi so mu pomembni, v katerem letnem času si želi poroke, kaj mora tam obvezno biti in kaj ne. Sestavite predloge pesmi za prvi ples, iščete barvo oblek za družice in ste seveda v prvi vrsti, ko se bo zgodilo pomirjanje obleke. Včasih pozabite, da sta skupaj komaj mesec dni.

Začnete pogrešati prijatelja. Veseli ste zanj, a vajine dogodivščine ob vikendih vam ne grejo iz glave. Želite doživeti še več, vendar ne veste, koga bi vzeli s seboj.

Opazite spremembo v razpoloženju. Pari postanejo prikupni, veliko stvari jo/ga spravi v smeh, vedno je dobre volje in ima več kot 100 predlogov, koga in kako bi lahko osvojili. To navduši tudi vas in na svet začnete gledati z večjim optimizmom kot prej.

Veste, da ne glede na to, kdo vstopi v prijateljevo življenje, bo vajino prijateljstvo trajalo večno. Obstaja kaj lepšega?

Preberite tudi: