12 zabavnih, a resničnih razlik med žensko in moškim

12 zabavnih, a resničnih razlik med žensko in moškim (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2019

Saj veste, odkar se vrti ta svet, se moški in ženske drezajo med seboj, kateri je lepši in kateri pametnejši spol. Trenutno je prvič v zgodovini na svetu več žensk kot moških, zato bi morali biti moški še toliko bolj previdni, da preveč ne izzivajo številnejšega spola. Saj poznate tisto modrost: Ženske imajo napake. Moški imajo le dve. Vse, kar rečejo, in vse, kar storijo.

Oblačenje

Moški se oblači od spodaj navzgor: najprej nogavice, hlače in šele nato majica. Ženske pa začnejo od zgoraj - se pravi najprej srajca šele nato hlače ali krilo.

Ogledalo

Ženska se ogleduje na vsaki kolikor toliko dobri odbojni stvari. Moški bolj kot ne pogleda ogledalo samo med vožnjo v avtu.

Barve

Ženske so mnogo boljše pri prepoznavanju barv, saj znajo ločiti za odtenek različni barvi. Moški nasprotno prepoznavajo samo osnovne barve in mislijo, da poleg črne in bele obstajajo samo še modra, rdeča in rumena.

Socialna omrežja

Moški ima povprečno na socialnem omrežju eno obvestilo na dan. Nasprotno imajo pripadnice nežnejšega spola napolnjen poštni nabiralnik tako, da sploh ne morejo pregledati vseh obvestil, ki jih dobijo.

5 minut

Moških 5 minut dejansko pomeni 300 sekund. Ženskih 5 minut pa je približno enako zadnjim petim minutam izenačene košarkarske tekme, ko imata oba trenerja še po vse minute odmora in kjer tudi podaljški niso izključeni. 5 minut, ki trajajo 15 minut.

Prekinitev zveze

Ženska je takoj po razhodu žalostna, čez en teden pomirjena, čez mesec dni pa prerojena. Moški se ga prvi dan veselo napije, čez en teden začne razmišljati, čez en mesec pa obžaluje prekinitev zveze.

Pakiranje

Za večtedensko potovanje ženska svojo garderobo pripravlja in pakira vsaj dva dni, moški za to ne potrebuje dosti več kot dve minuti.

Namizje računalnika

Moški imajo na osnovni strani računalnika največ 10 ikon, ženske nasprotno jih imajo minimalno 50.

Nakupovanje


Moški ima za nakupovanje garderobe največ 15 – 20 minut koncentracije, v tem času pa obišče največ dve trgovini. Ženske lahko nakupujejo neomejeno dolgo in pri tem lahko obiščejo neomejeno število trgovin.

Priprave za odhod v službo

Moški lahko zapusti dom deset minut po tem, ko je zvonila budilka. Ženska za to potrebuje minimalno 90 minut, bolj normalno pa je tam okoli 120 minut.

Video igre

Moški, ki neprestano igra video igre, je za žensko brezveznik, v žensko, ki neprestano igra video igre, pa se moški zaljubi.

Avto in soba

Samski moški ima sobo, kot da je vanj treščila atomska bomba, njegov avto pa se sveti od znotraj in od zunaj. Samska ženska ravno nasprotno živi v brezhibno čisti in pospravljeni sobi, vozi pa se v avtu, ki je od znotraj videti kot smetišče na robu mesta.

Preberite še: 4 načini, kako presežemo ljubosumje v odnosu?  ali Ljubosumje lahko utrdi zvezo.