20 subtilnih znakov, da vas partner ne ljubi več

20 subtilnih znakov, da vas partner ne ljubi več (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2022

»Vedno te bom ljubil. A nisem več zaljubljen vate.«

Je zdaj bivši mož dejal Elizabeth. Sedela sta pri zajtrku. Bila je šokirana. Mož se je ravno vrnil z enomesečnega službenega potovanja. »Vedela sem, da je med odsotnostjo deloval odsotno in umaknjeno, nisem pa vedela, da se je ohladil.«

To je eden tistih delov življenja, o katerem ne želimo razmišljati. Dokler ne začutimo, da se dogaja. Pa še takrat morda pomislimo, da si vse skupaj le domišljamo. Toda kmalu postane jasno, da je nekaj res narobe.

Vprašate se: »Me partner še vedno ljubi?«

Večina meni, da nad tem nima kontrole. Tudi, ko se zgodi.

Kako veste, če vas partner še ljubi?

Če vas še vedno ljubi in je zaljubljen/a v vas, boste vedeli po tistih drobnih dejanjih. Po naklonjenosti in času, ki vam ga namenja, načrtih, ki jih ustvarja za vaju … Po tem, da ga/jo vedno zanima, kakšen dan je za vami in kaj bi počela ta vikend ...

Če pa so se čustva ohladila …

Z vami ne bo delil/a svojih načrtov, kaj počne, ne bo pokazal/a zanimanja za vaše počutje in pred vami bo skrival/a stvari ... Seveda se stvari in navade v dolgoletnih zvezah spreminjajo, a preprosto boste vedeli, kdaj to ni v redu. Morda boste opazili tudi katerega od naslednjih znakov ...

Tu je 20 znakov, da vas partner ne ljubi več (po izkušnjah svetovalke za pare):

1.

Zahteva vedno več časa in prostora zase. Občutek imate, da se vas izogiba. Morda po službi ne pride domov. Za vikend pa vedno načrtuje nekaj drugega. A ne glede na to, kakšne izgovore uporablja, vedno težje se povežete z njim.  

2.

Prenehal se je truditi, početi stvari za vas. Če pa se zaveže, jih v resnici nikoli ne opravi. Čustveno se povsem umakne.

3.

Ko govori o vajini zvezi, zveni brezupno in negativno. Moški so običajno reševalci problemov. Kar seveda prenesejo tudi v zvezo z žensko, ki jo ljubijo. Želel bo izboljšati stvari med vama, ko se pojavi problem. Ko se ohladi, se ta ton spremeni – pogosto se bo spraševal, je sploh vredno? Ali pa bo dejal stvari kot je, preprosto nisem več srečen.  

4.

Komunikacija je bolj napeta ali pa je ni več. Včasih je bil morda spogledljiv in klepetav, zdaj je umaknjen in pogovori so kratki.

5.

Način, kako se sooča s konflikti, se je spremenil. Vsak par rešuje konflikte na svoj način. Nekateri pari so kot psi in mačke, drugi rešujejo stvari mirno in trezno. Ko se ljubezen ohladi, se izgubi tudi želja po obvladovanju konfliktov. Ali se povsem preneha prepirati, ali pa išče prepire tam, kjer jih ni – in ti postanejo razlog, da mora biti sam.

6.

Ni mu več do povezovanja. Saj veste, ko se skušate povezati skozi dan. Ko se spogledujete z njim, mu pošljete sporočilo ali zabaven video, mu namenite določen pogled ali dotik. Strokovnjakinja ne priporoča, da začnete šteti, kolikokrat vas je partner ignoriral. A če se to dogaja redno, je najverjetneje znak, da so se čustva ohladila.

7.

Okoli njega ste začeli hoditi kot po jajcih. Nekoč ljubezniv partner je postal nesramen. Namenja vam nespoštljive in negativne komentarje, ki se morda zdijo nepomembni, a niso. Morda vas je začel celo primerjati z njegovimi bivšimi ali drugimi ženskami. Vaše muhe, ki so se mu nekoč zdele prikupne, ga zdaj povsem razdražijo. Pravzaprav se zdi, da ga nenadoma vse, kar naredite, moti in jezi.

8.

Ni več fizične povezanosti. Seveda obstaja veliko razlogov, da se spolno življenje malce upočasni. Če pa se vam zdi, da je strast popolnoma zamrla in partnerja ne zanima, da bi jo oživil – se morda čustva ohlajajo ali pa sta prešla v razmerje 'sostanovalca'.

9.

Postal je nenavadno zaščitniški do svojega telefona. Ko sta narazen, redko komunicira z vami, ko sta skupaj, pa je prilepljen na telefon. Morda zato, ker si ne želi soočenja z vami. Če pa je v življenju druga ženska, bo do telefona še posebej zaščitniški.

10.

Ne komunicira več z vami. Komunikacija je popolnoma zamrla. Z vami ne deli več svojih misli in občutkov, kot je to morda počel nekoč. Toda če se ne bosta pogovorila o stanju, boste kasneje obžalovali.

11.

Ko je z vami, se dolgočasi. Eden najhujših občutkov je, ko se na vso moč trudite obdržati njegovo pozornost … Medtem ko je jasno, da se na smrt dolgočasi. In opazite, da mu je dolgčas samo, ko je z vami.

12.

Vedno išče prepir. Nesoglasja so nekaj normalnega v zvezi, toda namerno ustvarjanje teh je slab znak. In ko želite situacijo popraviti ali se umakniti, jo to samo poslabša.

13.

Postal je sebičen in ni mu več mar za vaše potrebe. Počne samo stvari, ki ugajajo njemu, na vas ne pomisli in ne upošteva. Ne naredi niti tistih stvari, pri katerih ga prosite za pomoč.

14.

Neprestano vas zavrača. Načrtujete denimo romantičen zmenek in zavrne vse, kar imate v mislih. Namesto tega išče izgovore in vašega truda nikoli ne ceni.

15.

Z drugimi ravna bolje kot z vami. Je boljše volje, vljudnejši in veliko bolj radodaren do drugih. Medsebojno spoštovanje je izredno pomembno in če dobro ravna z drugimi, in tega ne stori za vas, to ni dober znak.

16.

Ne želi si biti v vaši družbi. Eden očitnejših znakov. Veliko časa preživi s prijatelji išče razloge, da ne ostaja doma … Morda vam je celo dejal, da ne more biti blizu vas.

17.

Sumite, da vas vara. Če se je v vas prebudil ta sum, to jasno kaže, da se je čustveno oddaljil. Njegova vedenja vas potiskajo v takšno razmišljanje.

18.

Ne trudi se več, da bi vas osrečil. Saj veste, s tistimi majhnimi dejanji pozornosti.

19.

Ne govori več o vajini skupni prihodnosti. Načrtovanje skupne prihodnosti je pomemben del vsakega dolgoročnega odnosa. Poročeni pari običajno razpravljajo o prihodnosti in o tem, kje se vidijo čez 5, 10 ali 15 let. Morda je bil čas, ko sta to počela. Zdaj tega morda niti ne omenita več.

20.

Naravnost pove, da ne čuti več do vas. Morda je čustveno in fizično že oddaljen, nespoštljiv in vseeno mu je za nesporazume, toda največji pokazatelj, da vas ne ljubi več, je seveda ta, da vam to naravnost pove. Če se to zgodi, ne mislite, da si izmišljuje. Ste z moškim, ki vas ne ljubi več tako, kot vas je nekoč.

Kaj je pomembno?

Ne poskušajte mrzlično iskat načine, kako mu pokazati, da ga ljubite, da bi ga na ta način prisilili, da se ponovno poveže z vami. To nikoli ne deluje in ima celo nasproten učinek.

Ljudje se ves čas zaljubljajo in tudi ponovno zaljubijo, toda osebe ne morete prisiliti, da bi vas ljubila in videla vašo vrednost. Morda je prava pot, da se umaknete in začnete delati na sebi in tako stvari vrnete na pravo pot.

Prirejeno po Elizabeth Stone, 20 Subtle Signs Your Husband Isn't In Love With You Anymore; yourtango.com
Preverite še:
Tako močne ženske ravnajo ob koncu razmerja