25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3 hitre lekcije slabega seksa

"Čakaj, kako gre že to ...?" (foto: Profimedia) Profimedia
23. 8. 2015

Slab seks pride v različnih oblikah. Lahko ga doživimo s čisto novo spoznano osebo, lahko se nam pripeti v dolgoletnem razmerju. Se zgodi. In ko se, se s tem soočimo. Običajno sami, v svojih mislih. Tule so tri lekcije, ki so rezultat teh misli.

1. Če je treba siliti, verjetno nima smila

Včasih se nam zdi, da je seks skorajda obvezna razrešitev neke situacije. Ker smo pač na morju in ima oseba nasproti nas privlačno zagorelo polt, diši po kokosovi kremi in ker bo nekaj treba povedati, ko pridemo domov, usmerimo vse moči v to, da se nam pripeti vsaj nekakšna različica seksa.

A če ni prvinske kemije in če se stvari niso same od sebe pripeljale do točke intime, bomo verjetno končali s kančkom razočaranja, kančkom sramote in morebiti krvavečim nosom, ker ko gre nekaj narobe, gre tako ali tako vse narobe.

2. Eksplicitne seksualne prakse niso pametna odločitev za prvi seks

Karkoli eksperimentalnega v postelji se mora odvijati šele po nekaj uspešno prestanih skupnih nočeh. Pogovor o kakršnikoli obliki vstopanja skozi zadnja vrata, pa naj bo to v prenesenem ali pa ne tako zelo prenesenem pomenu, zanj ali zanjo, je potrebno na uvodnih zmenkih nemudoma ustaviti, ker sicer lahko že tako običajno nič kaj kvaliteten prvi seks potem postane še slabši seks. Seks, po katerem moramo resetirati naš celoten vrednostni sistem, pač ni vreden kompromisov.

3. Pregovor, da je tudi slab seks v bistvu dober seks, ne drži

Slab seks ima eno zelo pomembno sestavino, ki ga nikakor ne naredi dobrega - psihološko breme. Slab seks vedno pusti neprijeten priokus v naših miselnih celicah, tisto, ko nas potem dreza v razmisleke, če je bil seks slab zaradi nas. Jasno - patološki narcisi s tem vsekakor nimajo težav, a če za trenutek predvidevamo, da imate vsaj trohico empatije, vam verjetno nikoli ni popolnoma vseeno, če je seks slab ali dober.

In to psihološko breme zna biti tako nadležno in moteče pri nadaljnjih intimnih snidenjih, da slabega seksa res ne moremo opravičevati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri