4 razlogi, zakaj vsaka ženska potrebuje moškega prijatelja

4 razlogi, zakaj vsaka ženska potrebuje moškega prijatelja (foto: unsplash) unsplash
3. 10. 2019

Glede moško-ženskih prijateljstev ima vsakdo svoje izkušnje. Mnenje, ali je mogoče, da sta moški in ženska samo prijatelja ali ne, prepustimo vam. Danes bomo pogledali, zakaj bi vsaka ženska morala imeti moškega prijatelja!

Nekatera dekleta se že v otroštvu raje igrajo s fanti kot s puncami, zamenjajo barbike za avtomobilčke ali se namesto igranja čajanke z njimi podajo na različne pustolovščine. 

Čeprav so ženska prijateljstva prav tako pomembna, so lahko velikokrat bolj dramatična kot moško-ženska prijateljstva. Seveda se lahko tudi v takšnih prijateljstvih kaj zalomi, ali pa se spremenijo v več kot samo prijateljstvo. Pa vendar ...

Poglejmo 4 razloge, zakaj vsaka ženska potrebuje moškega prijatelja.

Moški prijatelj je... 

1. Iskren navijač

Ženske pri ženski sicer pohvalijo čevlje, frizuro, manikiro ... Včasih sicer samo zato, da so prijazne. Kdo pa pohvali stvari, ker resnično tako misli? Moški.

Ko moški nekaj opazi ali pohvali, tega ne naredi zato, da bi bil zgolj prijazen, pač pa, ker res tako misli. Ljubosumje je bolj redko v žensko-moških prijateljstvih kot pri ženskah. Moški iskreno spodbuja in želi svoji prijateljici le najboljše. Običajno tudi ne zameri tako hitro in brez tažav sprejme šale na svoj račun. 

2. Rešitelj težav

Vsak pravi prijatelj, ne glede na spol, bo prisluhnil prijatelju v težavah. Dekleta bodo dovolila svoji prijateljici, da se izpove do zadnje besede, da se izjoče do zadnje solze in petkrat prebere sporočilo, ki jo je prizadelo ...

Moški pa imajo tendenco, da stvari čim prej rešijo, saj običajno ne marajo drame. Zato bodo svoji ženski prijateljici pomagali, da čim prej najde rešitev za svoje težave. 

3. Partner, ko je to potrebno

Ko je samska ženska povabljena na poroko ali kateri drug dogodek, na katerega bi si želela v paru, jo lahko reši njen najboljši prijatelj in se tako izogne vprašanjem o tem, zakaj je še vedno samska. Ko si želi na izlet ali v kino, bo šel z veseljem z njo. Ko jo kdo v baru nadleguje, bo njen najboljši prijatelj to hitro uredil. 

4. Močna roka

Morda se sliši egoistično, a katera ženska ne potrebuje kdaj močne in iznajdljive roke ob sebi? Namesto da kliče selitveni servis, jih lahko pri selitvi pomaga prijatelj, namesto da kliče asistenco, da ji zamenja gumo, lahko pokliče njega, ki bo veselo priskočil na pomoč v zameno za pico (in pivo). 

Prirejeno po huffingtonpost.com