4 tipi moških, ki se jim raje izognite

4 tipi moških, ki se jim raje izognite (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2015

Začetna zaljubljenost in zaslepljenost lako vodita v velike težave. Preverite, kakšni tipi moških jih običajno prinašajo in kako jih pravočasno prepoznati. 

Gre za skoraj vsakdanjo zgodbo: ženska spozna moškega – atraktivnega, tankočutnega, pozornega. In se zaljubi vanj.

Toda iz sanjskega princa se nenadoma razvije nočna mora: on se je začne izogibati. Bodisi ni pripravljen za zvezo bodisi laže in vara.

Razočaranje, ki pa se mu lahko izognete. Poglejmo nekaj napotkov, kako prepoznati takšne vrste moških in se v prihodnje izogniti njihovim pastem.

Serijski storilec

Je pravi odvisnež: od žensk, seksa, pozornosti. Ne zadostuje mu ena sama ženska, hoče jih namreč čim več – naenkrat in tako, da so mu vedno na voljo.

Njegova strategija: Je perfekten, vedno napne vse sile in ve, kaj si ženske želijo, in to tudi počne. Potem pa malo izgine, tako da ženska koprni po njem.

Opozorilni stavek: "Ti si najbolj čudovita ženska, kar sem jih kdaj spoznal."

'Bad boy'

Je najbolj odkrit med 'prevaranti', ker zna s svojimi mačističnimi in rokerskimi manirami pokazati svoje hladno srce. Ženske ga vidijo kot upornika z mehko sredico.

Njegova strategija: Zaveda se svojih učinkov in jih brezsramno tudi uporablja. In ko začne ženska razmišljati, da bi ga zapustila, naredi nekaj, kar znova okrepi njene ideje o mehki sredici.

Opozorilni stavek: "Ne živciraj me!" Ali pa: "Čustva me ne zanimajo."

Zasebni pacient

Zelo dobro ve, da obstajajo ženske, ki se ne morejo upreti želji, da bi 'reševale' moške. Zatorej se spremeni v težavo – duševno razvalino. Zakaj? Povsem preprosto: ali si želi iti z vami v posteljo ali pa upa, da mu boste pomagali pozdraviti njegovo (pogosto kronično) prazno denarnico.

Njegova strategija: Daje vam občutek, da ste edini človek, ki mu zaupa in na katerem sloni.

Opozorilni stavek: "Ne vem, kaj bi počel brez tebe." Ali pa še bolj zvito: "Raje me pusti – meni ne more nihče več pomagati."

Dr. Kimble

… je vedno na begu. Pred odgovornostjo in pred zvezami. Ko postane stvar preveč resna, se vedno umakne z za lase privlečenimi izgovori.

Njegova strategija: Ponuja dovolj obvez, da ženske verjamejo v skupno prihodnost, a premalo, da bi se tudi počutile varne. Ženske zato drži v stalni napetosti.

Opozorilni stavek: "Nisem še pripravljen na resno zvezo. Potrebujem še nekaj časa zase." (Ali pa kaj podobnega.)

4 pravila za srečo v ljubezni brez neprijetnih presenečenj

  1. Brez izgovorov: Ne dopustite, da začne uporabljati izgovore. Velja tako za njegove kot tudi za tiste, ki se jih vi spomnite zanj.
  2. Jasne napovedi: Nespoštljivemu obnašanju takoj zaprite vsa vrata. Drugače se bo igra nadaljevala v nedogled.
  3. Poslušajte se: Če nimate dobrega občutka, se takoj znebite dotičnega moškega. Pa naj bi ga še tako radi imeli – preprosto ni pravi.
  4. Ljubezen obstaja: Ni vam treba 'prenašati' prav ničesar! Zaslužite si prijetnega moškega! Takšni v resnici tudi obstajajo – morda je le drugačen, kot si ga predstavljate.

Preverite še, kaj bi vsaka ženska morala narediti po seksu, pa tudi 10 znakov, da ni pravi zate.