Namesto 'LJUBIM TE' povejte to! 5 ljubezenskih izjav, ki so lahko še močnejše

Namesto 'LJUBIM TE' povejte to! 5 ljubezenskih izjav, ki so lahko še močnejše (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2020

Če se vam zdi, da je besedna zveza »ljubim te« začela izgubljati svoj pomen, kako boste ljubezen sploh izrazili? Naštevamo nekaj predlogov, ki bodo vašim ljubezenskim izjavam dali še dodatno težo.

1. »Stojim ti ob strani«

S temi besedami boste partnerki oz. partnerju dali vedeti, da ji/mu boste v dobrem in slabem stali ob strani, pripravljeni ste ji/mu prisluhniti in ji/mu nuditi čustveno oporo, predloge in vzpodbudo, kadar ji/mu bo zmanjkalo energije za spopadanje z življenjskimi izzivi.

Ste kdaj pomislili, da bi sporočilo ali elektronsko pošto svoji dragi osebi zaključili z, na primer, »ob tebi sem ...«? To pove vse, se strinjate?

2. »Povej mi še več«

To pomeni več kot to, da prisluhnete vsemu, kar se je partnerki oz. partnerju zgodilo tekom dneva, njenim/njegovim težavam oziroma izzivom. Pomeni, da poslušate, stvari vas zanimajo ter ste pripravljeni pomagati in podpirati.

3. »Tako veliko mi pomeniš«

S tem boste partnerki ali partnerju povedali, da je za vas na prvem mestu. Njeni ali njegovi občutki in težave, s katerimi se spopada, so za vas pomembni.

Zato, ko se vam bo zazdelo, da je vse (in vsi) pomembnejše od vaju, ji/mu povejte, kako veliko vam pomeni. To bo močno vplivalo na vajin odnos.

4. »Kako si – v resnici?«

Tudi to vprašanje odraža pripravljenost, da pogledamo pod površino in se ne zadovoljimo s klišejskim odgovorom. S tem boste sogovorniku dali dovoljenje, da vam pove, kaj se v resnici dogaja z njim, kako je z njegovim oziroma njenim življenjem, namesto da bi vam odgovoril z preprostim »v redu«.

Tako mu/ji boste dali znak, da je z vami lahko resnično sproščen/a, in čeprav nekateri domnevajo, da je v ljubezenskem odnos vedno tako, se motijo. Niso vsi partnerji tako zaupljivi in skrbni, s temi besedami in pripravljenostjo, da bi prisluhnili, pa ste lahko tudi vi med njimi.

Preverite: 3 stvari, s katerimi lahko takoj prenehate 

5. »Uživam ob tebi!«

Ta besedna zveza lahko v vsakdanje dogodke vnese lahkoto in čarobnost. Lahko jo izrečete po smehu, v katerega sta s partnerjem planila po nesporazumu, morda kot dodatno potrditev ljubezni med preživljanjem prijetnega večera, na težko pričakovanih počitnicah oziroma na zabavi, ko se imata še posebej lepo, ker sta skupaj.

S tem, ko boste svojo srečo usmerili na partnerja, mu/ji boste pokazali, da vas še dodatno osrečuje, ne glede na to, kje ste in kaj počnete.

Lahko pa mu/ji s tem tudi ljubeče izrazite zadovoljstvo med oziroma po ljubljenju, s čimer mu boste nedvomno pokazali, kakšno zadovoljstvo vam prinaša spolnost.

Preberite še:

In si poglejte VIDEO: Zakaj v resnici varamo? Govor, ki je namenjen vsem, ki ste kdaj ljubili